- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Προς ακύρωση το Κέντρο Μεταναστών στο Κυψελοχώρι!

«Η εναγώνια κραυγή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της φαίνεται ότι έπιασαν τόπο. Όπως με διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, βαίνει προς ακύρωση η δημιουργία και δεύτερης δομής εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στον νομό της Λάρισας, στο Κυψελοχώρι του δήμου Τεμπών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει και σε αυτήν την περίπτωση ότι έχει ευήκοα ώτα και άμεσα αντανακλαστικά. Από την μεριά μου, ευχαρίστησα τον υπουργό τόσο για την ορθή απόφαση, όσο και για την απευθείας ενδελεχή ενημέρωση που μου έκανε για το θέμα». Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, με πρωτοβουλία του δεύτερου ώστε να τον ενημερώσει για την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τον σχεδιασμό για τη δημιουργία δεύτερης δομής εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στη Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε, επίσης, ότι «δυστυχώς, το μεταναστευτικό γιγαντώθηκε υπέρμετρα από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι ιδεοληπτικές εμμονές και η πρωτοφανής ανικανότητα στη διαχείριση του προβλήματος άφησαν μια τεράστια ωρολογιακή βόμβα κληρονομιά στη χώρα, την οποία καλείται να διαχειριστεί η σημερινή κυβέρνηση. Ο συνολικός σχεδιασμός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει ότι και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει επαρκής προετοιμασία και σαφείς στόχοι, τόσο για την εξάλειψη της απαράδεκτης εικόνας που κυριαρχεί σε κέντρα μεταναστών, όπως της Μόρια, όσο και στην ταχεία διευθέτηση των αιτημάτων ασύλου, που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο σχετικά με το ποιοι είναι πραγματικά πρόσφυγες και ποιοι οικονομικοί μετανάστες».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος από την πρώτη στιγμή που διέρρευσαν οι πληροφορίες για τη δημιουργία και δεύτερου Κέντρου μεταναστών στον νομό είχε επανειλημμένως αναδείξει το ζήτημα -και δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου- συντασσόμενος με το εύλογο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.