- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Λάρισα Μπροστά: Θα ασκήσουμε σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση

«Θα τιμήσουμε την εντολή των πολιτών και το μεγάλο ποσοστό που λάβαμε στις δημοτικές εκλογές. Θα ασκήσουμε σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, συναινώντας στα θέματα που πάνε την πόλη μπροστά και διαφωνώντας σθεναρά, ασκώντας κριτική και καταθέτοντας εναλλακτική πρόταση, εκεί που διαπιστώνουμε πως γίνονται βήματα πίσω. Φυσικά σε θέματα διαφάνειας δεν πρόκειται να κάνουμε την παραμικρή έκπτωση».

Με τα λόγια αυτά η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου έδωσε το στίγμα της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει η δημοτική της ομάδα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, σε συνάντηση με τους εκλεγμένους δημοτικούς και κοινοτικους συμβούλους που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Η κα Καραλαριώτου ξεκαθάρισε πως ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει τη δημοτική αρχή, να στηρίζει τις αποφάσεις εκείνες που προωθούν τα συμφέροντα της πόλης, να καταθέτει τις δικές της προτάσεις, ενώ φάνηκε θετική στη δημιουργία κλίματος συνεννόησης και συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. «Αν ο κ. Καλογιάννης επιθυμεί πραγματικά ένα κλίμα ομόνοιας και συνεργασίας τότε είμαστε έτοιμοι, υπό προϋποθέσεις να στηρίξουμε ακόμα και τις κορυφαίες πράξεις της δημοτικής αρχής, όπως τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα.», δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά.

Η κα Καραλαριώτου επίσης ανακοίνωσε ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει στη συγκρότηση σκιώδης διοίκησης του Δήμου. «Η παράταξή μας έχει εκλέξει 20 δημοτικούς συμβούλους και 40 κοινοτικους συμβούλους. Για να λειτουργήσουμε όμως ομαδικά και συλλογικά πρέπει ο καθένας να αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους και τομείς ευθύνης. Να συγκροτήσουμε μια σκιώδη διοίκηση του Δήμου. Να δουλέψουμε  συστηματικά με εναλλακτικό σχέδιο για την πόλη, με ενημέρωση του πολίτη και όλων των φορέων της πόλης», τόνισε η ίδια χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ανέπτυξαν τις δικές τους απόψεις για μια σειρά οργανωτικών, κυρίως, θεμάτων.