- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε εργατικές οικογένειες

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καταγγέλλει την ΔΕΗ Α.Ε η οποία συνεχίζει να κόβει και να απειλεί με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, εργατικές και λαικές οικογένειες που χρωστούν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, λόγω της ανεργίας και της μεγάλης μείωσης του εισοδήματος τους.

Με την κάλυψη της κυβέρνησης Ν.Δ όπως και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνει σε εργατικές- λαικές οικογένειες, ειδοποιητήρια ότι αν δεν πληρώσουν άμεσα και να μπουν σε ρύθμιση, που συνήθως δεν μπορεί να πληρωθεί λόγω της υψηλής δόσης, θα τους κάνει διακοπή ηλεκτροδότησης.

Άλλη μια απόδειξη, ότι η «έξοδος» από τα μνημόνια και η δήθεν κανονικότητα, δεν σημαίνει για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικροαγρότες και μικροεπαγγελματίες το τέλος των βασάνων που μας φόρτωσαν η καπιταλιστική κρίση και οι αντιλαϊκές πολιτικές διαχρονικά των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την ΔΕΗ Α.Ε και την κυβέρνηση, να σταματήσουν αυτή την επίθεση στους άνεργους, ασθενείς, άπορους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες και να μην γίνεται καμία διακοπή ρεύματος στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή.

Καμία αύξηση στα τιμολόγια οικιακής κατανάλωσης, αλλά μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος άμεσα κατά -30%, να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και να διεκδικήσουμε η Ενέργεια να αποτελεί λαϊκή περιουσία.