- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Τις αποσπάσεις περιμένουν οι εκπαιδευτικοί στο Νομό Λάρισας

Με αγωνία δεκάδες εκπαιδευτικοί στο Νομό Λάρισας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη Θεσσαλία περιμένουν την πραγματοποίηση της Β’ φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία οι συνάδελφοί μας θα βρεθούν για άλλη μια χρονιά  μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.

Εκπαιδευτικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με δύο ή τρία παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας θα βρεθούν μακριά από τις οικογένειές τους και πολλοί θα αναγκαστούν να μετακινούνται  καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί’ είναι άνθρωποι γι’ αυτό και οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με ανθρωπιά.

Τα κενά θυσιάζονται στο «βωμό» του νέου Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Παράλληλα  υπάρχει  ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου των αποσπάσεων για να οδηγηθούμε σ’ ένα πιο δίκαιο, πιο απλό και αποδεκτό σύστημα αποσπάσεων.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέο κύκλο αποσπάσεων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ