- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ολοκληρωμένη διαχείριση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

Το Γενικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα) καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ολοκληρωμένη διαχείριση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η παροχή εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας στους φοιτητές ώστε να καταστούν ικανοί να διαχειρίζονται θέματα όπως η παραγωγή των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, η μεταποίηση και οι εφαρμογές τους, καθώς και η εμπορία και προώθηση (marketing) των παραγόμενων προϊόντων.

Για τη χορήγηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) απαιτούνται συνολικά εκατό είκοσι (120) πιστωτικές μονάδες (ECTS) οι οποίες κατανέμονται σε τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών και αντιστοιχούν: α) στην επιτυχή εξέταση σε δεκαπέντε μαθήματα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, β) στην εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας και γ) στην υποχρεωτική παρακολούθηση σεμιναρίων. Επισημαίνεται ότι στους εργαζόμενους δίδεται η δυνατότητα μερικής φοίτησης με παράταση της διάρκειας ως ο Νόμος ορίζει.

Τα δίδακτρα του ΠΜΣ ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 4.000€ με την καταβολή τους να γίνεται σε 4 δόσεις.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι απόφοιτοι διπλωματούχοι Γεωπονικών Σχολών Πανεπιστημίων και πτυχιούχοι Τμημάτων Τεχνολόγων Γεωπόνων, απόφοιτοι Τμημάτων Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής και Μηχανικής Βιοσυστημάτων, Χημικοί, Φαρμακοποιοί, Βιολόγοι, Βιοχημικοί και απόφοιτοι Τμημάτων Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου, απόφοιτοι ομοταγών αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής συναφών γνωστικών αντικειμένων, καθώς και πτυχιούχοι άλλων επιστημονικών πεδίων και ειδικοτήτων που κατά περίπτωση κρίνονται συναφείς από την αρμόδια επιτροπή επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών.

H επιλογή των Υποψηφίων Μεταπτυχιακών Σπουδαστών γίνεται μετά από προσωπική συνέντευξη, με συνεκτίμηση των εξής κυρίως κριτηρίων: (1) του γενικού βαθμού του πτυχίου, (2) της βαθμολογίας στα προπτυχιακά μαθήματα τα σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ, (3) της επίδοσης στη Διπλωματική Εργασία, όπου προβλέπεται στο προπτυχιακό επίπεδο, (4) της τυχόν ερευνητικής δραστηριότητας του υποψηφίου, (5) της συνάφειας των προπτυχιακών σπουδών του υποψηφίου με τα γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος, (6) την επαρκή γνώση της αγγλικής γλώσσας, και (7) επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο του ΠΜΣ.

Ο αριθμός εισακτέων στο ΠΜΣ είναι έως είκοσι (20) ανά έτος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 να υποβάλουν ταχυδρομικώς στη Γραμματεία του Τμήματος (Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Campus ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ, π. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Περιφερειακή Οδός Λάρισας–Τρικάλων, 41500, Λάρισα) τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Έντυπη αίτηση (υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ [1])

2. Αντίγραφο Διπλώματος/Πτυχίου ή υπεύθυνη δήλωση ότι αναμένεται η αποφοίτησή τους πριν την έναρξη των μαθημάτων

3. Επικυρωμένη βεβαίωση ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ (για πτυχιούχους αλλοδαπής)

4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας

5. Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης της αγγλικής γλώσσας (π.χ. πολύ καλή γνώση Γ1/C1 κ.ά.)

6. Βιογραφικό σημείωμα με στοιχεία επαγγελματικής και ερευνητικής δραστηριότητας

7. Δύο συστατικές επιστολές.

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά δύναται να αποσταλούν και ηλεκτρονικά σε ψηφιοποιημένη μορφή και σε περίπτωση αποδοχής θα πρέπει να προσκομιστούν τα πρωτότυπα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και από τη Γραμματεία του Τμήματος.