- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Τέλος στο άσυλο της ανομίας στα πανεπιστήμια!

«Η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, είναι μια ελληνική πατέντα. Μπορεί να καθιερώθηκε σε άλλες δεκαετίες που υπήρχε ζήτημα ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Σήμερα, όχι μόνον δεν υπάρχει ζήτημα ελεύθερης διακίνησης ιδεών στη χώρα, αλλά αντιθέτως υπάρχει ιδεολογική τρομοκρατία από μια μειοψηφία του 3% που επιχειρεί να επιβάλει τις απόψεις της στο πανεπιστήμιο. Τα πανεπιστήμια έχουν καταστεί άντρα εγκληματικότητας, παραβατικότητας, όπου ναρκέμποροι βρίσκουν καταφύγιο στα πανεπιστήμια και η αστυνομία δεν μπορεί να τους συλλάβει». Τα παραπάνω ανέφερε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τον κ. Νίκο Υποφάντη και την κ. Πηνελόπη Γκάλιου. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε ο βουλευτής Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας.

Για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η ΝΔ είναι αποφασισμένη να δώσει λύση. Συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση κατατίθεται από την κυβέρνηση. Με τον νόμο αυτό διασφαλίζεται πλήρως η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αλλά διασφαλίζεται επίσης και η δυνατότητα σε κάθε φοιτητή να μπορεί να προσέλθει και να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τα μαθήματά του και η δυνατότητα στις αρχές να επιβάλουν τη νομιμότητα παντού. Δεν θα υπάρχουν νησίδες ανομίας στην χώρα. Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι άβατα για τις ελληνικές αρχές να επιβάλουν τον νόμο».

 

Μαέστρος…

Ο Θεσσαλός πολιτικός σχετικά με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, το οποίο συζητήθηκε στην Επιτροπή στην οποία προεδρεύει, σημείωσε ότι «υπήρξε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπατρίτη να κρατά αναλυτικά σημειώσεις, και να έρχεται στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου με συγκεκριμένες βελτιώσεις, που χαιρετίστηκαν από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Γίνεται μια προσπάθεια για την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του κράτους, πρώτα απ’ όλα με το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο στην ύστερη μεταπολίτευση περισσότερο λειτουργούσε ως όργανο επικύρωσης προειλημμένων αποφάσεων. Βεβαίως υπάρχει ένας κεντρικός έλεγχος από το γραφείο του πρωθυπουργού, κι αυτό επίσης είναι ένα θετικό γιατί στην πολιτική όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, όχι μόνον από τις προθέσεις. Πρέπει να υπάρχει ένας μαέστρος, κι αυτός είναι ο πρωθυπουργός που συντονίζει την ορχήστρα. Και υπάρχει και στενή παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου με τη χρήση νέων τεχνολογιών, μπαίνουν στόχοι, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, υπάρχει μια στοχοπροσήλωση στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Και νομίζω ότι και τα πρώτα δείγματα του κυβερνητικού έργου είναι πολύ θετικά».

 

Ποινικοί κώδικες…

Τέλος, για τον νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι «νομοθέτησαν για τους ποινικούς κώδικες την εβδομάδα που κράτησαν ανοικτή τη Βουλή για να πάμε στις 7 Ιουλίου και όχι στις 30 Ιουνίου, για να προλάβουν να κάνουν την αλλαγή που ήθελαν στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, για να περάσουν τον ποινικό κώδικα και να τακτοποιήσουν τα τέκνα της κας Χριστοδουλοπούλου, συζύγους, πρώην συζύγους, εκείνη την εβδομάδα που ζήσαμε τα “ωραία και χαριτωμένα” τα οποία εξέθεσαν την κυβέρνηση. Λοιπόν, τι έκανε ο ποινικός κώδικας; Οδήγησε ακόμη και στην αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Διότι πολύ απλά έδωσε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και μείωσε τις ποινές από τα 20 χρόνια στα 15».