- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Δημοπρατείται η κατασκευή του οδικού τμήματος Τερψιθέας – Ραχούλας

Ένα ακόμη σημαντικό έργο με το οποίο ολοκληρώνεται ουσιαστικά η αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης Λάρισα – Τρίκαλα πρόκειται να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί  από την  Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του οδικού τμήματος από  Ι/Κ Τερψιθέας έως Α/Κ Ραχούλας συνολικού προϋπολογισμού 23. 450.000 ευρώ  με το οποίο η Εθνική Οδός Λάρισας – Τρικάλων θα διαθέτει πλέον σε όλο το μήκος της δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «προχωράμε στη χρηματοδότηση και υλοποίηση ενός σημαντικού οδικού έργου με το οποίο η Θεσσαλία αποκτά ακόμη έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει τη Λάρισα με τα Τρίκαλα. Με στρατηγική και σχεδιασμό προχωράμε στην υλοποίηση οδικών έργων τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη  μεταφορά των προϊόντων. Επίσης βελτιώνονται οι δυνατότητες κυκλοφορίας και οι περιβαλλοντικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα η κατάργηση του σηματοδοτημένου κόμβου  με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου (Roundabout) έχει ως αποτέλεσμα  τις διαμπερείς κινήσεις, χωρίς καθυστερήσεις επί της Εθνικής Οδού καθώς και την ασφαλή, άνετη και εγκάρσια κίνηση των οχημάτων. Ενώ με την κατασκευή παράπλευρων οδών κατεύθυνσης εξασφαλίζεται η άνετη και ομαλή επικοινωνία και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και περιοχών. Βελτιώνεται έτσι σημαντικά η οδική ασφάλεια, αφού οι παράπλευροι οδοί συνδέονται στην αρτηρία μέσω κόμβων και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ανακατεύθυνση.»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ:

Το έργο  αφορά στην βελτίωση του τμήματος της Εθνικής Οδού, από τον Ισόπεδο Κόμβο (Ι/Κ) Τερψιθέας έως τον Ανισόπεδο Κόμβο(Α/Κ) Ραχούλας,  μήκους περί τα  5,5 χιλιόμετρα, καθώς και στις προσαρμογές στην υφιστάμενη οδό (αρχή και τέλος) και το αντίστοιχο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Ειδικότερα περιλαμβάνονται:

Η μετατροπή σε Κυκλικό Κόμβο του υφιστάμενου σηματοδοτούμενου Ι/Κ Τερψιθέας

Η διαπλάτυνση – βελτίωση της κύριας αρτηρίας, από τον Ι/Κ Τερψιθέας (Χ.Θ. 6+600) έως πριν τον Α/Κ Ραχούλας (Χ.Θ. 12+073), μήκους 5,5 χιλιομέτρων

Η κατασκευή παράπλευρου δικτύου εκατέρωθεν της κύριας αρτηρίας σε όλο το μήκος αυτής, για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών,

Η κατασκευή τεχνικού Κάτω Διάβασης που συνδέει και τις εκατέρωθεν παράπλευρες οδούς, στη Χ.Θ. 8+391 της αρτηρίας, στη διασταύρωση με την οδό προς το Κ.Τ.Ε.Ο. Λάρισας.