ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Όχι στον εκφοβισμό


Tags |

Η Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζει ομόφωνα την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή της στη Σοφία Κατζάνη και ζητά την άμεση απόσυρση της εναντίον της αγωγής. Βρίσκεται στο πλευρό της καταρχήν επειδή υπερασπίστηκε ως εκπαιδευτικός το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Επιπλέον, την γνωρίζει από την περίοδο των μεταπτυχιακών της σπουδών στο Τμήμα και για το λόγο αυτό οφείλει να κάνει γνωστό πως πρόκειται για μία νέα εκπαιδευτικό με εργατικότητα, συνέπεια, ευχέρεια συνεργασίας, μεθοδικότητα, συστηματικότητα και αποτελεσματικότητα στην εργασία της∙ μία εκπαιδευτικό με δημοκρατικές αρχές, ισότιμη στάση απέναντι σε όλους τους μαθητές της και σεβασμό στη διαφορετικότητα.

H Σοφία Κατζάνη, που έχει στοχοποιηθεί επειδή ως όφειλε, με βάση και τα οριζόμενα στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει θετικά τους μαθητές της τάξης της ενόψει της ένταξης στο σχολείο προσφύγων μαθητών και μαθητριών, κατηγορείται από γονείς του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βαθέος Σάμου ότι προσέβαλε την προσωπικότητά τους. Με αγωγή που άσκησαν εναντίον της, αξιώνουν 50.000 ευρώ αποζημίωση.

Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε ενέργειες εκπαιδευτικών που παλεύουν με το έργο τους κατά των διακρίσεων  και ζητούμε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης κατά της όποιας προσπάθειας εκφοβισμού τους.