Σύσκεψη για την αξιοποίηση της βιομάζας στο δημαρχείο της Νίκαιας


Tags |

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ όπου ο δήμαρχος Θ.Νασιακόπουλος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για θέματα εκμετάλλευσης της βιομάζας με εκπροσώπους γερμανοολλανδικής εταιρείας.

Στη σύσκεψη όπου ήταν παρόντες εκπρόσωποι του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της εκμετάλλευσης του αχύρου αλλά και όλων των αποβλήτων (φυτικών, ζωικών κ.λπ) για την παραγωγή βιοαερίου και η περαιτέρω εκμετάλλευσή του. Ο Θ. Νασιακόπουλος  δήλωσε ότι ο Δήμος Κιλελέρ δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τη βιομάζα και υπενθύμισε ότι γιαυτό το θέμα, ο ίδιος επικεφαλής κλιμακίου, επισκέφθηκε πρόσφατα παρόμοια εργοστάσια αξιοποίησης βιομάζας στη Δανία και τη Βουλγαρία.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας εξέφρασαν την επιθυμία να προβούν σε εκτεταμένη έρευνα αγοράς και στη συνέχεια να προτείνουν ένα πλάνο συνεργασίας στο Δήμο Κιλελέρ που θα αφορά την παραγωγή βιοαερίου. Μια επένδυση, όπως τόνισαν, θα είναι σύμβατή με τα διεθνή οικολογικά στάνταρ και η οποία, εκτός των άλλων, θα συμβάλλει στη βελτίωση του οικονομικού  επιπέδου των κατοίκων του Δήμου. Μάλιστα  προσκάλεσαν το δήμαρχο και τους συνεργάτες του να επισκεφθούν τα εργοστάσια της εταιρείας στην Γερμανία και την Ολλανδία όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  τη διαδικασία μετατροπής της βιομάζας σε βιοαέριο.  Δήλωσαν επίσης ότι προτίθενται να καταθέσουν την τεχνογνωσία της παραγωγής έτσι ώστε η επένδυση που θα γίνει στο Δήμο να είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.

Ο Δήμαρχος αποδέχτηκε την πρόταση και δήλωσε ότι σύντομα θα μεταβεί αυτός και οι συνεργάτες του στα εργοστάσια παραγωγής βιομάζας. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Ι. Κουκούτσης, Αν. Ρεντζιάς, Αχ. Χατζούλης, Χ. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Πινάκα και Κ. Φιλιππούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.