- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος In2c

Ολοκληρώθηκαν στη Μαδρίτη, την Παρασκευή 19.07.2019, οι εργασίες της διήμερης συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος In2C, συντονιστής του οποίου είναι το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα, με τίτλο «Ενσωμάτωση υπηκόων τρίτων – χωρών στον κατασκευαστικό τομέα», χρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και στοχεύει στη διευκόλυνση και την προώθηση της έγκαιρης και αποτελεσματικής ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών στην αγορά εργασίας των κατασκευών. Στις εργασίες συμμετείχαν με εκπροσώπους τους οι όλοι οι εμπλεκόμενοι εταίροι, ΚΕΚ Δήμητρα, Δήμος Λαρισαίων, Fundacion Laboral de la construccion (Ισπανία), Documenta (Ισπανία), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Κύπρος), Mediterranean Management Centre (Κύπρος), Folkuniversitetet (Σουηδία), Sverige Stroj AB (Σουηδία).

Προλογίζοντας τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, Νίκος Παπαγεωργίου, δήλωσε:

«Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους εταίρους μας που βρίσκονται σήμερα εδώ. Για τις επόμενες δύο ημέρες, θα συζητήσουμε και θα συναποφασίσουμε σημαντικά θέματα του έργου, τόσο οργανωτικά, όσο και σε σχέση με τα επόμενα πακέτα εργασίας. Ήδη έχουμε ολοκληρώσει τις Εθνικές έρευνες, σε Ελλάδα. Κύπρο, Σουηδία και Ισπανία, και το έργο πλέον περνάει στην επόμενη φάση υλοποίησής του. 

Ένα έργο, που για την χώρα μου, την Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς όπως γνωρίζετε η Ελλάδα δέχεται τεράστιο κύμα υπηκόων τρίτων χωρών. Τα τελευταία 5 έτη περισσότεροι από 1,1 εκ. πρόσφυγες έχουν έρθει στην Ελλάδα. Η ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας είναι ένα σημαντικό στοίχημα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως, μαζί σας θα αναπτύξουμε τα ευρωπαϊκά εργαλεία για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας του κατασκευαστικού τομέα μετατρέποντας έτσι το προσφυγικό σε ευκαιρία για όλη την Ένωση.

Σας καλώ λοιπόν, στην επόμενη περίοδο να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας με τον ίδιο ζήλο που επιδείξατε έως σήμερα.»

Κατά τη συνάντηση διευθετήθηκαν οργανωτικά ζητήματα και τέθηκαν οι προτεραιότητες του έργου In2C για το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες έχουν στόχο να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο κατάρτισης, που με τη χρήση καινοτόμων υλικών μάθησης θα ενισχύσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των υπηκόων τρίτων χωρών και θα διευκολύνει την ένταξή τους στην αγορά εργασίας του κατασκευαστικού τομέα.