- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του νέου κτιρίου του Ειδικού Σχολείου

Τις εργασίες κατασκευής του νέου κτιρίου του Ειδικού Σχολείου Λάρισας, επέβλεψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 65% των απαιτούμενων εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου, που περιλαμβάνει την ανέγερση Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ατόμων με αναπηρίες δυναμικότητας 50 μαθητών με 12 αίθουσες διδασκαλίας σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δήμου Λαρισαίων, στη Νεάπολη Λάρισας, συνολικής επιφάνειας 3.916,26 τ.μ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα με τίτλο: «Ανέγερση Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) ατόμων με αναπηρίες». Το σύνολο του προϋπολογισμού του έργου ανέρχεται στα 4.290.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σεβασμό και ενδιαφέρον στα άτομα με αναπηρίες καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Οι εργασίες της ανέγερσης του νέου κτιρίου του Ειδικού Σχολείου Λάρισας προχωρούν με ταχείς ρυθμούς προκειμένου η Λάρισα να αποκτήσει ένα σύγχρονο σχολείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών. Με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο και αναβαθμίζουμε τη δημόσια παιδεία».

Στην επίσκεψή του στο έργο τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Λιούπας και Βασίλης Πινακάς, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Σταυρούλα Καρρά και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας.