- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

ΣΘΕΒ: Ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το workshopπου συνδιοργάνωσε ο ΣΘΕΒ και το ΙΝΑΝΕΠμε τίτλο: «Ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων», στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη και τους ενημέρωσε για τις υπηρεσίες που παρέχει ο Σύνδεσμος και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ μέσα από τη συνεργασία τους καθώς τις ευκαιρίες που τους δίνονται με τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εισηγητές του εργαστηρίου ήταν η Product manager κα. Βασιλική Χατζηβασιλείου, η Project Manager κα. Άννα Κορωνιώτη και ο κ. Αναστάσιος Βασιλειάδης, από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υποβολή ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και την ανεύρεση συνεργατών.Ενημερώθηκαν για το καινούριο και χρήσιμο εργαλείο που παρέχει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, την πλατφόρμα EUcalls και πως μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμό αλλά και να εντοπίσουν τις κατάλληλες προτάσεις που τους ενδιαφέρουν ανάλογα με το αντικείμενο δραστηριότητας τους μέσα από αυτό.

Επιπλέον παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, INNovaSouthστόχος του οποίου είναι  η προώθηση της καινοτομίας στον χώρο εργασίας ως μέσο για την αύξηση της παραγωγικότητας και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα RESTARTόπου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν ποιες είναι οι απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι για την επιτυχή μετάβαση στη Βιομηχανία 4.0.

Στο workshopσυμμετείχαν επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για τη χρηματοδότηση και να ανοίξουν νέους ορίζοντες στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.