Στην Πρέβεζα η Ευεστώ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Λάρισας


Tags |

Στην Πρέβεζα ταξίδεψε η Μικτή Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων «Η Ευεστώ» το περασμένοΣαββατοκύριακο13-14 Ιουλίου 2019. Μετά από πρόσκληση της τοπικής χορωδίας «Ηχοχρώματα» συμμετείχε στα 12α Μουσικά Μαϊστράλια, στο χορωδιακό φεστιβάλ της πόλης, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου – περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας στην Πλατεία Δικαστηρίων μπροστά στη μαρίνα της πόλης.

Στην χορωδιακή συνάντηση συμμετείχαν πέντε χορωδιακάσύνολα από ολόκληρη την Ελλάδα (Καβάλα, Σοφάδες, Αίγιο, Λάρισα, Πρέβεζα). Η «Ευεστώ» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ένα πλούσιο ρεπερτόριο ξένων και ελληνικών συνθέσεων και κέρδισε το χειροκρότημα των ντόπιων φιλόμουσωνκαθώς και των πολλών επισκεπτών που βρέθηκαν στην όμορφη πλατεία του λιμανιού. Τη χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων συνόδευσε  στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διεύθυνση καιδιδασκαλία της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Κατά την ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος συνεχάρη τους χορωδούς και το μαέστρο για την άψογη εμφάνιση και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να υπηρετούν την τέχνη της μουσικής με σκοπό την ανύψωση του πολιτισμού της πατρίδας μας. Η εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων, κοινωνική λειτουργός κ. Αντιγόνη Μπουχώρη, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και προσκάλεσε εκ μέρους του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Δεληγιάννη την χορωδία «Ηχοχρώματα» στην 3η Εαρινή Χορωδιακή Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα τον ερχόμενο Μάιο. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε γεύμα και χορωδιακό γλέντι στη φημισμένηαίθουσα δεξιώσεων Νικόπολις δίπλα στον Αμβρακικό κόλπο.

Η λαρισαϊκή χορωδία έτυχε πολύ θερμής φιλοξενίας από τους διοργανωτές του φεστιβάλ και κατά την παραμονή τους στηνπόληοι χορωδοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα, να περιηγηθούν στα γραφικά δρομάκια της πόλης και τη μαρίνα, να γευτούν τα παραδοσιακά τοπικά πιάτα στα ταβερνάκια καθώς και να απολαύσουν το μπάνιο τους στην «Κυανή ακτή». Την επομένη επισκέφτηκαν το επιβλητικό νησί της Λευκάδαςκαι προσκύνησαν στηνιστορική Ιερή Μονή της Παναγίας Φανερωμένης όπου κατά τη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος. Η αποστολή επίστεψε στην πόλη της Λάρισας το βράδυ της Κυριακής.