Ραντεβού στη Λάρισα δίνουν όλοι οι μελλοντικοί αστέρες του water polo


Tags |

Όλοι οι μελλοντικοί αστέρες του πόλο θα βρίσκονται στη Λάρισα από την Πέμπτη 18 Ιουλίου έως την Κυριακή 21 Ιουλίου,  για την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων 2019 που θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό Κολυμβητήριο της  Νέας Πολιτείας. Η  Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει για πρώτη φορά στην πόλη, υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ), την Τελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μίνι Παίδων 2019. Πρόκειται για την τελική φάση του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος μικρών κατηγοριών, όπου παιδιά γεννημένα από το 2006 και μετά, θα αγωνιστούν για την τελική κατάταξη της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Η διοργανώτρια Ν.Ε.Λ συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στα τελικά της διοργάνωσης και θα φιλοξενήσει στην πόλη της Λάρισας τις  καλύτερες ομάδες της χώρας στην κατηγορία: Πρόκειται για τις ομάδες του  ΠΑΟΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, ΑΡΗ ΘΕΣ/ΚΗΣ και ΣΚ ΡΟΗ.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας, ανέφεραν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Οι δέκα καλύτερες ομάδες πόλο της χώρας θα βρίσκονται και να συναγωνίζονται  αυτή την εβδομάδα στη Λάρισα στο σύγχρονο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, που χρηματοδοτήσαμε και κατασκευάσαμε μαζί με το Δήμο και αποδόθηκε στην κοινωνία και στα αθλήματα του νερού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΝΕΛ και τον Πρόεδρο της καθώς συνεργαζόμαστε και φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις. Οι διοργανώσεις δημιουργούν μια προστιθέμενη αξία, ευγενή άμιλλα και αθλητικά πρότυπα. Ευχαριστούμε όλους όσους συμβάλλουν στη διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης, το δήμο, τους χορηγούς. Πολύς κόσμος, πολλά παιδιά, γονείς, αθλητές και μεγάλες ομάδες.  Σας καλώ στην έναρξη να είστε όλοι εκεί για να απολαύσουμε ωραίους αγώνες στο νερό».

Γιώργος Κωσταρόπουλος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων για Αθλητικά θέματα: «  Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση που βοηθά στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη Λάρισα που θα φιλοξενήσει το επόμενο τετραήμερο δέκα ομάδες με περισσότερα από 300 άτομα. Η διοργάνωση αναδεικνύει ένα έργο με προστιθέμενη αξία για την πόλη, το νέο Κολυμβητήριο στη Νέα Πολιτεία  που συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού του νερού.

Τόπαλης Κώστας, Πρόεδρος Ναυταθλητικής Ένωσης Λάρισας (ΝΕΛ): «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων διοργανώνουμε την τελική φάση υδατοσφαίρισης μίνι παίδων. Είναι μια σπουδαία διοργάνωση καθώς η πόλη μας θα φιλοξενήσει τους μελλοντικούς αστέρες του πόλο. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τα παιδιά σε αυτή την ηλικία να κάνουν καταπληκτικά πράγματα μέσα στο νερό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, είναι η πρώτη διοργάνωση τελικής φάσης   και ελπίζουμε να είναι η αφορμή να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο το πόλο».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Βασίλης Πινακάς.