- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Αμφίδρομη η σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μου!

«Η δέσμευση που έδωσα στους πολίτες είναι να παραμείνω ο Μάξιμος που ξέρουνε. Θα έχω την ευκαιρία τώρα να αγωνιστώ ακόμη περισσότερο από τα κοινοβουλευτικά έδρανα της κυβερνητικής παράταξης για τα ζητήματα του τόπου μου, για τα ζητήματα της καθημερινότητας, της βιοπάλης, για όλους αυτούς που προσβλέπουν με την ΝΔ να έχουν μια καλύτερη μέρα. Δεν πρέπει να τους διαψεύσουμε, και, βεβαίως, να αγωνιστούμε πραγματικά για να φέρουμε καλύτερες μέρες στον τόπο». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον Palace 9,14 με τη δημοσιογράφο Βάσω Οικονόμου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «αν βγει κάποιος μία φορά, δύο, μπορεί να πεις ότι είναι και τυχαίο, μπορείς να πεις ότι είναι και αποτέλεσμα συγκυριακών συνθηκών, ανέξοδων υποσχέσεων. Όταν όμως εκλέγεσαι σε σειρά ετών, όταν για πέμπτη συνεχόμενη φορά οι πολίτες σε εμπιστεύονται και σε αναδεικνύουν πρώτο σε σταυρούς στην Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, τότε πραγματικά είναι μια αναγνώριση. Και είναι και μια μεγάλη ευθύνη, ένα βάρος που νοιώθεις ότι οφείλεις απέναντι σε αυτόν τον κόσμο, στους σκεπτόμενους πολίτες που σε τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Αυτήν φορά με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους 27.262 συμπολίτες. Είναι θα έλεγα μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης και αυτό ήταν και το σύνθημά μου που χρησιμοποίησα σε αυτές τις εκλογές».

Ο κ. Χαρακόπουλος σχετικά με τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για την νίκη της ΝΔ, χαρακτήρισε «πολύ θετικό ότι η διεθνής κοινότητα, η Ευρώπη, η Αμερική, οι μεγάλες χώρες, η Ρωσία που αναφέρατε, δέχονται θετικά την ανάληψη της εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ό,τι αυτό σηματοδοτεί, με ό,τι έχει δεσμευτεί προεκλογικά. Δεν είναι μόνον οι αγορές που αντιμετώπιζαν θετικά κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου την έλευση της ΝΔ. Το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα προσβλέπει πιά στη συνεννόηση με την νέα κυβέρνηση είναι πολύ θετικό. Πρέπει να τρέξουμε, δεν πρέπει να χάσουμε καθόλου χρόνο. Η Ελλάδα μέσα στην ΕΕ πρέπει να αποκτήσει ακόμη πιο δυνατή φωνή, μέσα στις συμμαχίες να έχει πιο ουσιαστική παρέμβαση στο ΝΑΤΟ, και βεβαίως μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Ανήκουμε, βεβαίως, στον δυτικό κόσμο, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες προς κάθε κατεύθυνση. Με τη Ρωσία με την οποία έχουμε ιστορικούς και πολιτισμούς, θρησκευτικούς δεσμούς πρέπει να έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι και η παρουσία του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών σηματοδοτεί αυτήν την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που βεβαίως έχει έναν κεντρικό κορμό ότι η Ελλάδα είναι στην ΕΕ είναι στην Δύση, πιστεύει στις βασικές αρχές και αξίες που μοιραζόμαστε με τον ευρωπαϊκό, δυτικό κόσμο».