Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας


Tags |

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης – Θεσσαλία 2019, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 29 Ιουνίου 2019. Σκοπός του Φεστιβάλ ήταν να αποκτήσει ο επισκέπτης και κυρίως οι νέοι, συνολική εικόνα για τις προσφερόμενες ευκαιρίες και δυνατότητες στην εκπαίδευση και στη βελτίωση ατομικών προσόντων και δεξιοτήτων.

Με πολυάριθμη συμμετοχή εκπροσωπήθηκαν και παρουσίασαν προγράμματα κατάρτισης, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, περισσότερα από 80 Εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Το φεστιβάλ παρακολουθήσουν περισσότεροι από 600 επισκέπτες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στις παρουσιάσεις, διαλέξεις και workshops που αφορούσαν στην επιλογή θεματικής ενότητας σπουδών, τις προϋποθέσεις και συνθήκες που ισχύουν για κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, καθώς και ζητήματα επαγγελματικής αποκατάστασης μετά τις σπουδές.

Στους συμμετέχοντες κληρώθηκαν μεγάλα δώρα σχετικά με τις σπουδές τους, όπως υποτροφίες και ηλεκτρονικές συσκευές (laptop – tablets). Τα δώρα κέρδισαν οι Κωνσταντινιά Τσιλέμου, Παπαγεωργίου Στέφανος, Βλαχοπούλου Βασιλική, Αναστασίου Αδάμος, Χρυσούλα Παππά, Ζαγγανά Σοφία, Μουστάκας Σπύρος, Ελένη Ευαγγελοπούλου, Κεχαγιάς Αλέξανδρος, Κωνσταντέλος Ανδρόνικος, Μουγδή Αφεντία, Μπρισίμης Αχιλλέας και Τζίκα Ιωάννα, οι οποίοι και τα παρέλαβαν από τα γραφεία της διοργανώτριας επιχείρησης.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και του Επιμελητηρίου Λάρισας. Στην έναρξη του Φεστιβάλ παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Κώστας Αγοραστός, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων κος Γιώργος Σούλτης, και τον ΣΘΕΒ  εκπροσώπηση η Διευθύντρια κα Έλενα Καματέρη.