- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Επιστολή Κώστα Κολλάτου προς τον πρόέδρο του ΕΛΓΑ

Την αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης της φυτικής παραγωγής των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Τεμπών που επλήγησαν από τον παγετό του περασμένου Μαρτίου, ζητά με σχετικό έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος.Συγκεκριμένα στο έγγραφο που απέστειλε ο κ. Κολλάτος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Με το παρόν έγγραφο ζητούμε να τροποποιήσετε την παρ. α του άρθρου 2 του κανονισμού ασφάλισης του 2011 και να προσθέσετε στα καλυπτόμενα αίτια και το αποτέλεσμα παγετού (κατά το στάδιο ανθοφορίας) που οφείλεται στο φαινόμενο wind chill.

Αυτό αφορά το σύνολο των δενδρωδών καλλιεργειών και ειδικότερα των αμυγδαλιών που επλήγησαν περισσότερο από όλες τις άλλες κατά την περίοδο 13 έως 15 Μαρτίου από το φαινόμενο wind chill. Η ύπαρξη του φαινομένου αποδεικνύεταικαι από τα επίσημα μετεωρολογικά στοιχεία της Ε.Μ.Υ. που σας αποστείλαμε με το υπ΄αριθμ. 3388/03-05/2019 έγγραφό μας.

Παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης διότι τέτοια φαινόμενα στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, που βιώνουμε μπορούν να ξαναεμφανιστούν και να δώσουν καταστροφικές συνέπειες,τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στην τοπική οικονομία του δήμου μας. 

Κύριε πρόεδρε, γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακρίνει και την αναπτυξιακή προσπάθεια την οποία καταβάλλετε ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας περιμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα των παραγωγών του Δήμου Τεμπών, καταλήγει ο Δήμαρχος Τεμπών».