- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνάντηση Κέλλα με τον Σύλλογο Τριτέκνων

«Η συνοχή της κοινωνίας μας πέρασε από μεγάλες δοκιμασίες τα τελευταία 4,5 χρόνια, εξαιτίας των καταστροφικών δημοσιονομικών και πολιτικών επιλογών της απερχόμενης Κυβέρνησης. Υπήρξε ανάλγητη με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων,επιβάλλοντας εξαντλητική φορολόγηση σε συνδυασμό με υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, ενώ μεταχειρίστηκε με τιμωρητικό τρόπο τους τρίτεκνους και πολύτεκνους της Πατρίδας μας, κόβοντας τα επιδόματά τους και αδιαφορώντας για τις ανάγκες τους.

Έχω τονίσει πολλές φορές, τόσο εντός Βουλής, όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις μου, ότι το δημογραφικό συνιστά μία “βόμβα” στα θεμέλια του Έθνους. Εάν δεν λάβουμε δημοσιονομικά και πρόσθετα υποστηρικτικά μέτρα, πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε μία κατάσταση, η οποία θα είναι μη αναστρέψιμη. Αρκεί μόνο κανείς να λάβει υπόψη τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, που υπολογίζει ότι το 2100 ο πληθυσμός θα είναι λιγότερος από 7,5 εκ., ενώ, ήδη από το 2050, ο μέσος όρος ηλικίας θα έχει αυξηθεί στα 51 έτη από τα 44 που είναι σήμερα».

Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας,  προσθέτοντας:

«Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα θα αποκαταστήσει την αδικία, επαναφέροντας τα επιδόματά σας στα επίπεδα, που ήταν πριν από τις περικοπές του 2018 (ν. 4512/2018). Συγχρόνως, περιλαμβάνει μέτρα, που θα στηρίξουν κάθε ελληνική οικογένεια, δίνοντας κίνητρα στα νέα ζευγάρια. Συγκεκριμένα, έχουμε προβλέψει τη χορήγηση επιδόματος 2000 ευρώ για κάθε ελληνόπουλο, που γεννιέται στη χώρα, την αύξηση του αφορολόγητου στα 1000 ευρώ ανά παιδί, την παροχή μηνιαίου κουπονιού αξίας 180 ευρώ, που θα χρησιμοποιούν οι γονείς, για να επιλέγουν παιδικό σταθμό της αρεσκείας τους, εφόσον δεν βρίσκουν θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, ενώ στις εργαζόμενες μητέρες θα δοθεί η δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιες τον χρόνο, κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Επιπλέον, στις δεσμεύσεις μας συμπεριλαμβάνεται η επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και η ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

Πεποίθησή μας είναι ότι τα μέτρα αυτά θα βελτιώσουν τις ζωές σας, λειτουργώντας ανασχετικά προς τις υφιστάμενες δημογραφικές τάσεις και δημιουργώντας νέα δεδομένα για τομέλλον.

Τέλος, σε ό,τι με αφορά προσωπικά, θέλω να γνωρίζετε ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι στο πλευρό σας.Μαζί με τους Συλλόγους σας και τους Συλλόγους των Πολυτέκνων θα σχεδιάσουμε μία συνολική πολιτική αντιμετώπισης του δημογραφικού στη μακροχρόνια περίοδο. Τίποτα δεν θα γίνει για εσάς, χωρίς εσάς».

Παρόντες στη συνάντηση με τον Λαρισαίο πολιτικό, ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Δημήτρης Γκόβαρης, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Μπουλούμπασης, ο Γραμματέας κ. Ηλίας Νατσιούλας, ο αν. Γραμματέας κ. Χρήστος Κατσούρας, η Ταμίας κ. Δήμητρα Αποστολοπούλου και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Λία Κούλιζη.