Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ


Tags |

Ο Αγροτικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμακίου διοργανώνει τη 2η ετήσια χοροεσπερίδα το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 21:00 στην πλατεία του χωριού.

Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου πανηγυρίζει ο ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων στην ομώνυμη κοινότητα του Δήμου Κιλελέρ και το παρεκκλήσι των Αγίων στη Μελία.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, παραμονή της εορτής στους Αγίους Αναργύρους, στις 19:30 μ.μ. θα ακουστούν κωδωνοκρουσίες και στη συνέχεια θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με θείο κήρυγμα από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.  Θα ακολουθήσει περιφορά της ιεράς εικόνας των Αγίων, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ, με δέηση στην κεντρική πλατεία του χωριού. Στη Μελία στις 20:00 θα γίνει  αρτοκλασία και θα ακολουθήσουν παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία Φίλων Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής και χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Μελίας, Μοδέστου Αναγέννησης.

Ανήμερα της εορτής στους Αγίους Αναργύρους, στις 7:00 π.μ θα τελεσθεί όρθρος και στις 9:00 θεία λειτουργία με αρτοκλασία – ύψωμα προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων και ομιλία από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και  Τυρνάβου.