- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Πολιτικές στήριξης της οικογένειαςκαι των γεννήσεων!

«Η μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο ελληνισμός τις επόμενες δεκαετίες είναι η ραγδαία δημογραφική συρρίκνωση. Αν δεν παρθούν τώρα δραστικά μέτρα, τόσο για την αύξηση των γεννήσεων όσο και για την ανακοπή του κύματος της μετανάστευσης των νέων μας, η Ελλάδα θα μετατραπεί σύντομασεμια χώρα γερόντων. Και μια χώρα με περισσότερους παππούδες από εγγόνια, περισσότερους συνταξιούχους από εργαζόμενους, δεν έχει κανένα μέλλον! Για την αυριανή κυβέρνηση της ΝΔη στήριξη των γεννήσεων και την επιστροφής των νέων που έφυγαν είναι βασικήπροτεραιότητα». Τα παραπάνω τόνισε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τις επισκέψεις τουσεΒερδικούσακαι Αμπέλια.

Ο Θεσσαλός πολιτικός,που διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό,αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που είχε για το θέμα με τον πρόεδρο της ΝΔΚυριάκο Μητσοτάκη, που κατέληξε στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης δέσμης προτάσεων. Όπως είπε «η αυριανή κυβέρνηση Μητσοτάκηθα στηρίξει έμπρακτα τον θεσμότης οικογένειας και τις γεννήσεις.Για κάθε ελληνόπουλο πουγεννιέται θα δίνεται το ποσό των2.000 ευρώ, ενώ για κάθε παιδί θααυξάνεται το αφορολόγητο κατά1.000 ευρώ. Κανένα παιδί εκτόςπαιδικού σταθμού και άμεσηεπαναφορά των πολυτεκνικώνεπιδομάτων εκεί που ήταν πριντις περικοπές του 2018, με στόχονα αποκατασταθούν, με βάση τηνπορεία των δημοσιονομικών, σταπρο κρίσης επίπεδα.

Επιπλέον, με τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, με το επενδυτικό σοκ που βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματός μας, θα μπορέσουμε όχι μόνον να κρατήσουμε τους νέους μας στο τόπο τους, αλλά και να επιστρέψουν πολλοί από όσους έφυγαν».