Κέλλας: Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια και την Ορθοδοξία


Tags |

Τη Βερδικούσια επισκέφτηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου ενημέρωσε τους κατοίκους για το πρόγραμμα της ΝΔ και, ειδικότερα, τις ενέργειες της νέας κυβέρνησης προς τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, επισημαίνοντας:

«Η αντιστροφή της υπογεννητικότητας στη μακροχρόνια περίοδο συνιστά τη μεγαλύτερη εθνική πρόκληση. Η συμβολή των πολύτεκνων οικογενειών στην αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος είναι ανεκτίμητη. Η Βερδικούσια κρατά τη σημαία μας ψηλά!

Τόσο προσωπικά, όσο και ως παράταξη, επισημάναμε πολλές φορές στην απερχόμενη Κυβέρνηση ότι έπρεπε να ακολουθήσει άλλο δρόμο, αποβάλλοντας τις ιδεοληψίες της. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε ποτέ! Όχι μόνο έκοψε τα επιδόματα πολυτέκνων και τριτέκνων, αλλά δεν έλαβε και κανένα μέτρο στήριξης των νέων ζευγαριών, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία και απαξιώνοντας τις δημογραφικές προβλέψεις.

Σε λίγες μέρες, τους αφήνουμε πίσω και στρέφουμε το βλέμμα μας στο μέλλον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί στο πρόγραμμά μας για συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικογένειας. Πρώτον, θα επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες, που καταργήθηκαν με τον ν. 4512/2018. Δεύτερον, θα αυξήσουμε το αφορολόγητο στα 1000 ευρώ ανά παιδί και θα καθιερώσουμε επίδομα 2000 ευρώ για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο. Τρίτον, θα διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών, χορηγώντας, εφόσον χρειάζεται, κουπόνι αξίας 180 ευρώ για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων. Τέταρτον, θα επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών και θα ενισχύσουμε το ολοήμερο σχολείο. Ακόμη, θα δώσουμε τη δυνατότητα στις εργαζόμενες μητέρες να επιλέγουν οι ίδιες τον χρόνο, κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας».

Προσθέτως, ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς για την πολιτική της νέας κυβέρνησης σε σχέση με την Ορθοδοξία, τόνισε:

«Η Ορθοδοξία είναι βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση του Έθνους. Η ελληνορθόδοξη ταυτότητα του λαού μας είναι αδιαπραγμάτευτη για την παράταξή μας.Το αποδείξαμε, έμπρακτα, με την αντίστασή μας στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει την ουδετεροθρησκεία  και να προχωρήσει στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης. Με ισχυρή Νέα Δημοκρατία, η νέα Βουλήδεν πρόκειται να ψηφίσει τις συγκεκριμένες προτάσεις και θα τις απορρίψει ολοκληρωτικά. Η Ελλάδα θα είναι πάντοτε Πατρίδα της Ορθοδοξίας».