- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστές

Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τα κέρδη των μονοπωλίων, η εκμετάλλευση και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, προκαλούν τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, τεράστιες υλικές καταστροφές, αλλά και εκατομμύρια ξεριζωμένους σε όλο τον κόσμο, την αύξηση των αφίξεων προσφύγων στη χώρα μας, που κατά χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένοι στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στα ακατάλληλα στρατόπεδα όπως της Μάνδρας στη Λάρισα, όσοι δεν πνίγονται στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων στο στόχο της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, εμπλέκει ολοένα και περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, συμμετέχει ενεργά μετατρέποντας τη χώρα σε στρατόπεδο – ορμητήριο των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, στα εγκλήματά τους ενάντια στους λαούς.

Την ίδια ώρα η αστική τάξη της Τουρκίας κλιμακώνει τις προκλήσεις και συνολικά οι εξελίξεις στα πλαίσια της όξυνσης της διαπάλης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της ενέργειας και των δρόμων περάσματός της (π.χ. Περσικός Κόλπος) βάζουν στο στόχαστρο τους εργαζόμενους, τους λαούς της περιοχής.

Με τις αποφάσεις της Ε.Ε που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφει καταπατούνται τα δικαιώματα των προσφύγων, επιδεινώνουν την κατάσταση, οδηγούν σε αύξηση του αριθμού και σε απελπισία τους εγκλωβισμένους που κατάφεραν να ξεφύγουν από την φωτιά του πολέμου.

Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και η ενσωμάτωση από την κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα οδηγιών της Ε.Ε για γεωγραφικό περιορισμό και διακοπή των «υλικών συνθηκών υποδοχής» για όσους τον παραβιάσουν, για απελάσεις που θα γίνονται ακόμα και πριν από τα διοικητικά δικαστήρια.

Αντίστοιχα σε άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε νέα μέτρα παίρνονται ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Από τη στρόφιγγα των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων τους θα περνάνε μόνο αυτοί που είναι απαραίτητοι ως φθηνή εργατική δύναμη. Τα θύματα της βάρβαρης πολιτικής τους θα αντιμετωπίζονται με ενίσχυση της καταστολής ακόμα και για παιδιά και για περιπτώσεις επανένωσης οικογενειών, με επιτόπου επαναπροωθήσεις, με φράχτες και κλειστά λιμάνια.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας εκφράζει την πραγματική αλληλεγγύη και την στήριξη στους πρόσφυγες.

Διεκδικεί να μεταφερθούν από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, εκεί να καταθέτουν αίτημα για άσυλο στην προοπτική του άμεσου απεγκλωβισμού και της ασφαλούς μετακίνησης τους στις χώρες προορισμού τους. Να ανατραπούν οι αποφάσεις Ε.Ε και κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Για όσο διάστημα θα βρίσκονται εδώ να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας τους με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, ιατρικής περίθαλψης. Να κλείσει το ακατάλληλο στρατόπεδο της Μάνδρας στη Λάρισα και να μην μπεί σε λειτουργία το ακόμα χειρότερο στρατόπεδο του Κυψελοχωρίου Λάρισας.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία αλλαγή συνόρων. Να φύγουν τώρα τα κατασκοπευτικά DROONES από την 110 Π.Μ της Λάρισας και να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, με τον λαό στην εξουσία.

Καλεί τους πρόσφυγες και μετανάστες σε οργάνωση και κοινό αγώνα με τους Έλληνες εργάτες ενάντια στους εκμεταλλευτές, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τις κυβερνήσεις τους, σε αυτούς που ευθύνονται για τον ξεριζωμό τους και για την αντεργατική βαρβαρότητα στη χώρα μας, ενάντια στους εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής και κάθε άλλης φασιστικής δύναμης. Σε κοινή πάλη για δουλειά με δικαιώματα, κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

 

 

Της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας