Αντιπροσωπεία του Παν/μίου Changshu Institute of Technology στο Παν/μιο Θεσσαλίας


Tags |

Την Παρασκευή 13/06/2019, η αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Changshu Institute of Technology, της Κίνας, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τους εκπρόσωπους του Πανεπιστημίου Changshu  υποδέχτηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο Πρύτανης, Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης, και η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Αν. Καθηγήτρια Ιωάννα Λαλιώτου.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ChangshuInstitute of Technology, με επικεφαλής τον Πρύτανη του ΠανεπιστημίουChangshu, Καθ. ZhuShizhong, αποτελούνταν από τον Kαθ.JiangXuefan, Διευθυντής Γραφείου Διεθνούς Συνεργασίας και Ανταλλαγής, τον Καθ. HongQingfu, Κοσμήτορα της Σχολής Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών, τον Καθ.XuHuigang Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και τον Καθ.XuBenlian, Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών.

Μετά από ένα θερμό καλωσόρισμα ο Πρύτανης, Καθ. Ζήσης Μαμούρηςαναφέρθηκε στην κύρια αποστολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δηλαδή την προώθηση της επιστημονικής γνώσης μέσω της έρευνας. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι γνωστό για τη συμβολή του στην επιστημονική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη τόσο της τοπικής κοινότητας όσο και της ευρύτερηςκοινωνίας. Επιπλέον διακρίνεται για τις εξαιρετικές ερευνητικές του επιδόσεις και τα εξαιρετικά επιστημονικά του επιτεύγματα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Ο καθηγητής ZhuShizhongπραγματοποίησε σύντομη παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών του ΠανεπιστημίουChangshu και ανέπτυξε τη δυνατότητα ανταλλαγής προσωπικού και φοιτητών μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, καθώς και τα πιθανούς επιστημονικούς τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, τηςΓεωπονίας, της Βιολογίας, της Τεχνολογίας και της Ιατρικής. Οι δύο ακαδημαϊκοί ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται για την ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας και να ανανεώσαν τη συνάντησή τους για το φθινόπωρο του 2019 στο ΠανεπιστήμιοChangshu,στην Κίνα, όπου καθηγητές των δύο ιδρυμάτων θα συμμετάσχουν σε κοινή συνάντηση εργασίας για την περαιτέρω διερεύνηση κοινών ερευνητικών τομέων συνεργασία.

Στο τέλος της συζήτησης οι Πρυτάνεις των δύο Πανεπιστημίων επισφράγισαν τη συνεργασία τους με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας. Ο  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθ. Ζήσης Μαμούρης ευχήθηκε στην αντιπροσωπεία του ΠανεπιστημίουChangshu μια παραγωγική συνεργασίαβάσει του συμφωνηθέντος Μνημονίου Συνεργασίας.