- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Το δίλημμα των εκλογών: Λαϊκισμός ή ανάπτυξη!

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές ήταν ουσιαστικά η εκδίκηση της μεσαίας τάξης στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλους αυτούς που τους ενέπαιξαν, που τους εξαπάτησαν, που υπέκλεψαν την ψήφο τους, υποσχόμενοι λαγούς με πετραχήλια. Το δίλημμα, στο οποίο θε βρεθούμε, στις 7 Ιουλίου, είναι ανάμεσα στον λαϊκισμό και στην ανάπτυξη, ανάμεσα στην ισότητα της φτώχειας των επιδομάτων ή στις ευκαιρίες για δουλειές, με αξιοπρέπεια και ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον, για τον ελληνικό λαό». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Θεσσαλία Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο.

Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε επίσης ότι «δυστυχώς, μετά τις ευρωεκλογές, ενώ η χώρα θα έπρεπε άμεσα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές, κράτησαν με νύχια και με δόντια τη βουλή ανοιχτή, για να έχουμε αυτό το ντελίριο τροπολογιών τακτοποιήσεων και διευθετήσεων της τελευταίας στιγμής με φωτογραφικές διατάξεις που πραγματικά ευτελίζουν την κοινοβουλευτική ζωή», και πρόσθεσε ότι «είναι μια πολύ βαθιά βουτιά στις τακτικές του παλαιοκομματισμού που έχουν καταδικαστεί από τους πολίτες και δυστυχώς επαναλαμβάνονται, και σήμερα από αυτούς που εμφανίστηκαν με το φωτοστέφανο των άσπιλων και αμόλυντων παρθένων».

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε στα αγροτικά ζητήματα, λέγοντας ότι «εμείς πρέπει να στοχεύσουμε στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, διαφορετικών, που μπορούν να κερδίσουν τα σούπερ μάρκετ και τις αγορές της Ευρώπης, των οικονομικά εύρωστών, που θα πληρώσουν κάτι παραπάνω, γνωρίζοντας ότι τρώνε κάτι ποιοτικό που έχει πιστοποίηση και ταυτότητα».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμη, ότι «μια φιλελεύθερη παράταξη που πιστεύει στην ελεύθερη αγορά, αλλά με κανόνες, είναι αυτή που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να δώσει κίνητρα, να μειώσει φορολογικούς συντελεστές, εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές, γιατί το στοίχημα είναι να μεγαλώσει η πίτα. Όσο περισσότεροι εργαζόμενοι τόσο περισσότερος ο παραγόμενος πλούτος, τόσο περισσότερα τα έσοδα για να διασφαλιστούν και οι συντάξεις. Αυτή είναι η συνταγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια άλλη λογική. Την ισότητα στη φτώχεια, την ισότητα στα επιδόματα. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε όλοι ίσοι με την έννοια να γίνουμε όλοι φτωχοί, θέλουμε να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες, για καλύτερες δουλειές, ποιοτικότερες δουλειές, δουλειές πλήρους απασχόλησης».