Ένα μεγάλο Bravo στα σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας


Tags |

Με το ρεκόρ των 738 συμμετοχών,όπου μαθητές από την πρωτοβάθμιακαι τη δευτεροβάθμιαεκπαίδευσηκατέγραψαν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου και με περισσότερους από 32.000 ενεργούς  πολίτες που «άκουσαν» τα μηνύματα των παιδιών μας, ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμόςγια τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, BravoSchools 2019!

Η Πρόεδρος του QualityNetFoundation, κα Χρυσούλα Εξάρχου, δήλωσε: «Συγχαίρουμε τα σχολεία της Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα οποία είχαν μια δυναμική παρουσία στο θεσμό και τα οποία εντάχθηκαν στο Παγκόσμιο Δίκτυο Σχολείων: inactionSDGsSchoolClubως Πρεσβευτες των 17 παγκοσμιων στοχων βιωσιμης αναπτυξης και ευχαριστούμε όλη την τοπική κοινωνία, καθώς και τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλίας για τη στήριξη των συμμετοχών των μαθητών και της προσπάθειας που όλοι μαζί καταβάλλουμε για ένα καλύτερο αύριο! Ο κοινός σκοπός μας ενώνει!».

 Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσωπήθηκε στο Bravo Schools 2019 από τα σχολεία:

11 Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 13o Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 1ο Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου, 29o Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων Καρδίτσας, 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Σέσκλου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας Βόλου, Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου, Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας, Δημοτικό Σχολείο Γλαύκης, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Δρακότρυπας Καρδίτσας, Νηπιαγωγείο Καρυάς Ελασσόνας, Νηπιαγωγείο Ριζαριού, 10ο Γυμνάσιο Λάρισας, 1ο Γυμνάσιο Παλαμά Νομού Καρδίτσας, 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, 5ο Γυμνάσιο Λάρισας, 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Γυμνάσιο Αγριάς, Γυμνάσιο Λυκειακές Τάξεις Κοιλάδας Λάρισας, Γυμνάσιο Πλατυκάμπου.

 Το BravoSchools αποτελεί μέρος του θεσμού BRAVO, του μεγαλύτερου θεσμού διαλόγου  και ανάδειξης για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης που αναπτύσσεται στη χώρα μας . Συνδέεται με πρωτοβουλίαinactionforabetterworldΔημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμοπου διακρίθηκεαπό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα EuropeanSustainabilityAwards 2019, με το βραβείο του καλύτερου προγράμματος μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη για την επιτυχημένη προώθηση των Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ σε εθνικό επίπεδο.Είναι η πρωτοβουλία που ενώνει σχολική κοινότητα, οικογένεια και τοπική κοινωνία για ένα κοινό όραμα: Να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο!