- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις απάτης, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνολικά (13) περιπτώσεις απάτης, επτά τετελεσμένες και έξι απόπειρες που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από (03-05-2019) έως (30-05-2019) σε Λάρισα και Βόλο.

Συνελήφθησαν, χθες (30-05-2019) το μεσημέρι στη Λάρισα και το Βόλο, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Λάρισας και Βόλου, τρία άτομα, ηλικίας 50, 51 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης, ενώ αναζητείται ένας ακόμη, άγνωστος μέχρι στιγμής, συνεργός τους.

Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους παθόντες και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό, ζητούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα, είτε για την πληρωμή ιατρικών υπηρεσιών είτε για να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι άγνωστοι δράστες προσποιούνταν τον γιατρό, τον αστυνομικό ή ακόμη και το συγγενικό πρόσωπο των παθόντων.