- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Παράσταση χορού στη Σκηνή Μπαλέτου στον Μύλο του Παππά

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας φέρνουν στην πόλη μας  την παράσταση “Ich habe von der Nacht geträumt”- «Ονειρεύτηκα τη Νύχτα» της Μαρίας  Γιάνναρου και της ομάδας Ahtenysti, το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 21.00 στη Σκηνή Μπαλέτου στον Μύλο του Παππά.

Η παράσταση χορού έχει ως σημείο αφετηρίας (ή άφιξης) τις “Επτά Πριγκίπισσες”, ένα συμβολιστικό έργο του Maurice Maeterlinck.

Στο έργο, επτά γυναίκες βρίσκονται κλεισμένες σ’ ένα δωμάτιο. Εύθραυστες και αδύναμες, κοιμούνται ή αποκοιμιούνται επ’ αόριστον.

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται στον θεατή: τί είναι αυτό το δωμάτιο, αυτός ο χώρος όπου ήρθαν για να κοιμηθούν; Εξόριστες από τη ζωή, γιατί κλείστηκαν εκεί μέσα; Γιατί είναι τόσο εξαντλημένες ώστε να κοιμούνται τόσο βαθιά;

Και, άραγε, κοιμούνται όντως;

Σε αυτή την παράσταση ξετυλίγεται το νήμα του ταξιδιού αυτών των επτά κοριτσιών, σε αυτόν τον χώρο τον απροσδιόριστο και ερμητικά κλειστό στη ζωή, και προτείνεται μία πιθανή εξήγηση για τον αναπόφευκτο λήθαργό τους.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Τηλέφωνο κρατήσεων : 2410287508

 Η ομάδα ΑΗΤΕNYSTI

Δημιουργήθηκε το 2012 από τη συνάντηση δύο Ελληνίδων χορευτριών στο Παρίσι, της Mαρίας Γιάνναρου και της Μαίρης Παρδαλάκη.

Η ομάδα Αhtenysti απλώνει το νήμα της μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και «υφαίνει» τα πρότζεκτ της, χορογραφικά και παιδαγωγικά, συγχρόνως και στις δύο χώρες.

Έχοντας συνεργαστεί, πολλές φορές στο παρελθόν (κυρίως για την Ομάδα της Νίνας Δίπλα,την περίοδο 2010-2011), οι δύο αυτές καλλιτεχνίδες ενώνουν τις ιδέες τους και τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας χοροδράματα που τα διακρίνει μια λεπτή, ελεύθερη και συχνά άχρονη πλοκή, η αναζήτηση μιας ζωντανής μουσικότητας της κίνησης, η παραστατικότητα των χορογραφημένων εικόνων και μια ποιητική του υπόρρητου, η οποία παρέχει στον θεατή μια υποκειμενικότητα στην ερμηνεία του έργου.

Η Ομάδα έχει στο ενεργητικό της, μεταξύ άλλων, συμμετοχές στο Φεστιβάλ της Αβινιόν (2014), στο Φεστιβάλ “Dance Days” (Κρήτη 2014) και στο Φεστιβάλ 12Χ12 (Παρίσι 2015), παρουσιάσεις σε διάφορα πολιτιστικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, το 2015, συμπαραγωγές σε διάφορα παρισινά θέατρα

(Théâtre le Proscenium, Espace Bertin Poiree,Théâtre de la Reine Blanche…), καθώς και τακτικές επαγγελματικές παρουσιάσεις στο Centre national de danse de Pantin.

Σύλληψη, χορογραφία : Μαρία Γιάνναρου

Ερμηνεύτριες : Caroline Denquin, Alicia Fleury, Δήμητρα Κοντού, Juliette Morel, Vanessa Philippe, Φαίη Γιάνναρου, Μαρία Γιάνναρου

Κοστούμια Caroline Denquin

Μουσική : J.Dowland, G.P. Telemann, A.Vivaldi, A. Brahem, Σταύρος Ξαρχάκος, φωνητικά έργα των A.Boesset και F.Schubert, βουλγάρικο πολυφωνικό τραγούδι, παραδοσιακό γερμανικό τραγούδι, σμυρναίικο τραγούδι.

Διάρκεια : 50 λεπτά.

Internet site : www.ahtenysti.com