- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Κατάπτωση η παρουσία του αρχηγού της ΕΛΑΣ σε συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο σε αυτά τα ζητήματα. Το άρθρο 29 λέει ότι δεν νοείται δικαστικοί λειτουργοί και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας να συμμετέχουν σε κομματικές, πολιτικές εκδηλώσεις. Τι να σας πω. Είναι σημεία τωνκαιρών, σημεία κατάπτωσης, σημεία παρακμής».Τα παραπάνω τόνισε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο ONE TV, στην εκπομπή one direct και στους δημοσιογράφους κ.Γιώργο Παπαχρήστο και κ. Τζίνα Μοσχολιού

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι«έχουμε δει σημεία και τέρατα σε αυτή την προεκλογική περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ταfakenews, τη διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ. Αυτό πραγματικά δεν το είχαμε δει. Το ζήσαμε και αυτό.Είδα την ανακοίνωση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, αλλά κάπου πήρε το μάτι μου ότι η υφυπουργός κ. Παπακώστα,είπε ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ και αν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ βρέθηκε, όπως μας λέει για αυτό τον λόγο, για να εποπτεύσει ο ίδιος τα ζητήματα τάξης και ασφάλειας και να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρχει κανένα παρατράγουδο στη συγκέντρωση, ο αρχηγός του λιμενικού τι δουλειά είχε;».

Ερωτηθείς για το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στις ευρωεκλογές, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «δεν πιστεύω ότι μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα αυτό αλλά λογικά θα διευρυνθεί.[…]ΗΝΔ με αξιώσεις μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα ποσοστά και ακόμη πιο στέρεη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην επόμενη βουλή, γιατί όλα αυτά τα κόμματα, το κόμμα της καςΠαπακώστα, κάτι κόμματα τα οποία πήραν 5-10 χιλιάδες ψήφους πανελληνίως, πιστεύω ότι δεν θα τολμήσουν να ξαναεμφανιστούν ενώπιον τουελληνικού λαού στις εθνικές κάλπες. Άρα, εκ των πραγμάτων υπάρχει ένα ποσοστό, μια μεγάλη διασπορά ψηφοφόρων σε μικρά κόμματα που μετείχαν σε αυτήν την κάλπη που θα επανατοποθετηθούν στις εθνικές εκλογές. Και νομίζω ότι επειδή τοδιακύβευμαθα είναι πολύ σαφέστερο πιά, πολύ πιο ξεκάθαρο -ψηφίζουμε για την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας- πιστεύω ότι τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν τα δύο κόμματα εξουσίας θα είναι υψηλότερα όσον αφορά τουλάχιστον την ΝΔ».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ υπογράμμισε ότι «τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της ίδιας της ΕΛΑΣ δείχνουν επιβάρυνση της εγκληματικότητας σε σχέση με τα στοιχεία που είχαμε το 2014. Καταγράφεται και στα επίσημα στοιχεία τα ΕΛΑΣ η έξαρση της εγκληματικότητας και της ανομίας. Νομίζω είναι μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, η οποία επειδή υπέγραψε μνημόνια, έγινεμνημονιακότερηαυτών που κατηγορούσε ως κυβερνήσεις των μνημονίων, υποδέχθηκε τηνκαΜέρκελ, από εκεί που έλεγεγκόουμπακμαντάμΜέρκελ, κ.λπ., προσπαθεί να δώσει εξετάσειςαριστεροσύνης,σετομείς όπως η δημόσια τάξη, η παιδεία, οι σχέσεις με την Εκκλησία».Και κατέληξε τονίζοντας ότι «τα ζητήματα του νόμου και της τάξης -που επιχειρούν να τα λοιδορήσουν και να τα χλευάσουν- η ασφάλεια του πολίτη, η καθημερινότητά του, το να νοιώθει κανείς ασφαλής, δεν έχουνιδεολογικόπρόσημο».