- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Αναβαθμίζεται το Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας

Άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας υγείας ανάλογα με τις ανάγκες τους θα έχουν πλέον οι δημότες του Δ. Κιλελέρ καθώς το Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας αναβαθμίζεται σε Τοπική Μονάδα Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Νέστορας Αντωνίου στον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Βασική αποστολή των ΤΟΜΥ είναι η παροχή ασφαλούς, αποτελεσματικής, ολιστικής, ποιοτικής και ανθρωποκεντρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η δέσμη των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει ως πυρήνα τις υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας στον υγιή πληθυσμό, την ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών με βαρύτητα στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων καθώς και υπηρεσίες που άπτονται της δημόσιας υγείας όπως εμβολιασμούς, κατ’ οίκον φροντίδα, και άλλες.

«Το Υπουργείο Υγείας στην προσπάθειά του να μειώσει τις παθογένειες του Συστήματος Υγείας  έχει περάσει σε μια στρατηγικής σημασίας μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μέσα από τη δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) τόνισε ο κ. Ν. Αντωνίου και πρόσθεσε: «οι ΤΟΜΥ είναι μονάδες παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας οι οποίες στελεχώνονται από μια ολιγομελή διεπιστημονική ομάδα. Οι μονάδες αυτές αποτελούν το νέο «κύτταρο» του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), γύρω από τις οποίες οργανώνεται εκ νέου ολόκληρο το δημόσιο σύστημα υγείας».

Από την πλευρά του ο κ. Αθ. Νασιακόπουλοςεξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση ου Περιφερειακού ιατρείου Νίκαια σε Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ),η οποία θα στελεχωθεί από τρειςγενικούς ιατρούς ή παθολόγους, από ένα/μια νοσηλευτή/τρια, από ένα επιστήμονα του κλάδου επισκεπτών υγείας και ένα στέλεχος διοίκησης.

«Η συγκεκριμένη θετική εξέλιξη για τις δημότισσες και τους δημότες του Κιλελέρ, που αποσκοπεί στην ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητάς τους, επετεύχθη μέσα από τη διαρκή και αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ με την 5η ΥΠΕ και τον κ. Αντωνίου ειδικότερα», σημείωσε ο δήμαρχος Κιλελέρ.