Μάξιμος: Διαβατήριο για αγορές η ποιότητα και ταυτότητα των κρασιών!


Tags |

«Αξιοποιώντας την πλούσια παράδοσή μας και επενδύοντας στην ποιότητα και την εξωστρέφεια, η ελληνική οινοποιία, τα εξαιρετικά κρασιά μας, μπορούν να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζουν στο παγκόσμιο στερέωμα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από την «Οινοποιία Αλατά» στη Φαλάνη της Λάρισας, μετά από πρόσκληση του οινοπαραγωγού και αμπελουργού Τάκη Αλατά, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων «Ανοιχτές Πόρτες» για το 2019.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «προϋπόθεση είναι όχι μόνον να μην τίθενται εμπόδια, όπως ο καταστροφικός όσο και ακατανόητος φόρος στο κρασί που είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Πολιτεία να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στον παραγωγό. Επιβάλλεται, λοιπόν, να ενδυναμώσουμε την εξωστρέφεια, την τουριστική προοπτική των “δρόμων του κρασιού” και να παρέχουμε το σταθερό πλαίσιο που απαιτείται για να ευοδωθούν οι προσπάθειες των οινοποιών άλλα και των αμπελουργών μας. Η προστιθέμενη αξία θα είναι εξαιρετικά επωφελής για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Σε κάθε περίπτωση, το διαβατήριο για τις διεθνείς αγορές είναι η ποιότητα και ταυτότητα των κρασιών μας».

Κατά τη διάρκεια της οινογευσίας, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αμπελοκαλλιέργειας, της οινοπαραγωγής καθώς και ζητήματα που χρήζουν της απαραίτητης συνδρομής της πολιτείας, προκειμένου να ενδυναμωθούν οι προοπτικές για την αμπελουργία και την οινοποιία.