- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Πρόχειρα φράγματα για την άρδευση 40.000 έως 50.000 στρεμμάτων

Στην κατασκευή πρόχειρων φραγμάτων στον ποταμό Πηνειό προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτελέσμα του διαγωνισμού του έργου, προϋπολογισμού 248.000 ευρώ με  το οποίο διασφαλίζεται η επάρκεια νερού για την άρδευση 40.000 έως 50.000 στρεμμάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα φράγματα

Αναμένεται να κατασκευαστούν στο 5ο αντλιοστάσιο του Πηνειού, στο Ομόλιο και στον Παλαιόπυργο. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε Λάρισας και χρηματοδοτείται από Προγράμμα Δημοσίων Επενδύσεων. «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έμπρακτη στήριξη της παραγωγής και της δύσκολης καθημερινότητας του αγροτικού κόσμου. Με έργα όπως αυτό αξιοποιούμε τα επιφανειακά ύδατα, αυξάνουμε σημαντικά τη δυνατότητα αποταμίευσης ποσότητας νερού, η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατά την περίοδο αιχμής των αρδεύσεων και σε περιπτώσεις λειψυδρίας. Στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο και σχεδιάζουμε έργα που ενισχύουν την παραγωγική διαδικασία και μειώνουν το κόστος παραγωγής» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Με την κατασκευή των υπόψη φραγμάτων θα υπάρξει δυνατότητα αποταμίευσης ποσότητας νερού, η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατά την περίοδο αιχμής των αρδεύσεων και σε περιπτώσεις λειψυδρίας.