- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ρένα Καραλαριώτου: Απίστευτη η ταλαιπωρία των κατοίκων στην Αερογέφυρα Πεζών ΟΣΕ

«Η απερχόμενη δημοτική αρχή και η διοίκηση του ΟΣΕ αδιαφορούν πλήρως για την ταλαιπωρία των κατοίκων στην Αερογέφυρα Πεζών του ΟΣΕ, στα σύνορα της περιοχής Σιδηροδρομικού Σταθμού με τη συνοικία της Χαραυγής. Το ασανσέρ είναι χαλασμένο εδώ και πάρα πολύ καιρό και οι περισσότεροι κάτοικοι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, καθώς “προτιμούν” να διασχίζουν τις γραμμές του τρένου, παρά να ανεβούν τα δεκάδες σκαλοπάτια, για να περάσουν στην απέναντι πλευρά των γραμμών», τονίζει η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», συνοδευόμενη από κλιμάκιο υποψηφίων του συνδυασμού επισκέφθηκε την περιοχή στην Αερογέφυρα Πεζών ΟΣΕ, όπου και συναντήθηκε με κατοίκους της συνοικίας της Χαραυγής που μένουν κοντά στις γραμμές του ΟΣΕ.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι κάτοικοι, για να πάνε στη λαϊκή αγορά, που γίνεται στην άλλη πλευρά των γραμμών, στην περιοχή Σιδηροδρομικού Σταθμού, θα πρέπει να ανεβοκατέβουν περί τα 100 σκαλοπάτια, κουβαλώντας τις τσάντες και τα καροτσάκια τους. Κι αυτό, διότι παρά τις συνεχείς επισημάνσεις τους στους αρμόδιους, το ασανσέρ που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί τους πεζούς είναι χαλασμένο. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους “προτιμούν” να διασχίζουν τις γραμμές του τρένου, θέτοντας, όμως, έτσι τη ζωή τους σε κίνδυνο –για τις μητέρες με καροτσάκια μωρών ή τους πολίτες ΑμεΑ δεν υπάρχει τρόπος να περάσουν από εκείνο το σημείο και πρέπει να διανύσουν μια τεράστια απόσταση για να προσεγγίσουν στην πιο κοντινή υπόγεια διάβαση πεζών. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται επίσης για έλλειψη φωτισμού τα βράδια, καθώς και για τεράστια χόρτα, δίπλα στις σκάλες της Αερογέφυρας.

«Είναι αδιανόητο, οι κάτοικοι της περιοχής να υφίστανται τέτοια ταλαιπωρία. Θα μπορούσε ο Δήμος να έχει ένα σύμφωνο συνεργασίας με τον ΟΣΕ, ώστε να γίνεται η συντήρηση του ασανσέρ και η περιποίηση του χώρου στην Αερογέφυρα, ως προσωρινή λύση. Εμείς, θέλουμε τη Λάρισα μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πόλη, να μπορούν να μετακινούνται όλοι οι κάτοικοι, χωρίς εμπόδια, από τη μια συνοικία στην άλλη και προς το κέντρο. Μπορούμε να διεκδικήσουμε την υπογειοποίηση των γραμμών και να τα καταφέρουμε, όπως τα κατάφερε η Πάτρα», υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.