- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Την Κυριακή 19 Μαΐου ο 1ος Αγώνας Δρόμου Φαλαναίων

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 διοργανώνεται ο 1ο Αγώνας Δρόμου Φαλαναίων στη Φαλάνη. Τον αγώνα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαλάνης και αθλητικοί σύλλογοι της Φαλάνης. Οι κατηγορίες του αγώνα είναι: Αγώνας Δρόμου Φαλαναίων 11,5 Km, Fun Run 3 Km και Παιδικός / Εφηβικός αγώνας 1Km. Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε οι συνδιργανωτές του αγώνα τόνισαν τα εξής:

Νίκος Λιούπας, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται αρωγός σε μια ακόμα αθλητική εκδήλωση. Σε συνεργασία με το Γυμναστικό Σύλλογο Φαλάνης και το Δήμο Λαρισαίων συνδιοργανώνουμε τον 1ο Αγώνα Δρόμου Φαλαναίων. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο δάσος Φαλάνης και Δασοχωρίου. Καλούμε τους πολίτες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν και φιλοδοξούμε να καθιερωθεί ως θεσμός. Είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις που προάγουν το αθλητικό πνεύμα».

 Βλαχούλης Γιώργος, Εκπρόσωπος Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνα:  «Συμμετέχουμε στην οργανωτική επιτροπή του Αγώνα Δρόμου Φαλάνης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Μαΐου 2019. Είναι ο πρώτος Αγώνας Φαλαναίων και αποτελείται από τρεις κατηγορίες: 11,5 Km, 3Km και ο παιδικός αγώνας 1Km. Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτό τον αγώνα σε μια κοινότητα με μεγάλη ιστορία, την αρχαία Φάλαννα και φιλοδοξούμε ο κόσμος που θα συμμετέχει να μάθει και την ιστορία της περιοχής. Έχει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο η συγκεκριμένη διοργάνωση και αναμένουμε να φτάσουν γύρω τους 1.000 οι συμμετέχοντες. Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει  και να γνωρίσει από κοντά τη Φαλάνη».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο Σταύρος Χατζηλάκος Προϊστάμενος Τμήματος Αθλητισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, Απόστολος Γούλας Πρόεδρος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνα Γιώργος Νυχτερίδας.