Μάξιμος: Η συμμετοχή στην ΕΕ ενισχύει την ασφάλεια της χώρας


Tags |

«Στην αξία της συμμετοχής στις εκλογές και στη σπουδαιότητα των ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσορίζοντας στη Βουλή 40 μαθήτριες και μαθητές του 39ου δημοτικού σχολείου Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήλθε της Ολομέλειας όπου διεξαγόταν συνεδρίαση για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων, επί του οποίου και τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής, προκειμένου να υποδεχθεί στην εθνική αντιπροσωπεία τα παιδιά που συνόδευαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Κίτσιος, η υποδιευθύντρια κ. Βάια Γούρα και οι εκπαιδευτικοί, οι κυρίες Τζένη Αντύπα, Αγγελική Βασιλάκου και Μαρία Κασάμπαλη και ο κ. Βασίλης Ηλίας.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε στα παιδιά ότι «με την ένταξή μας στη Ευρωπαϊκή Ένωση όλο και περισσότερο σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας λαμβάνονται στις Βρυξέλλες. Οι αγρότες μας, που εδώ και δεκαετίες λαμβάνουν κοινοτικές επιδοτήσεις, το γνωρίζουν. Έχει, λοιπόν, ιδιαίτερη αξία η συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Επειδή διατυπώνονται εύκολα αφορισμοί για τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ θα ήθελα να πω ότι ακόμη και όταν ασκείται κριτική για το έλλειμμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα κατά την πρόσφατη οικονομική κρίση, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο επώδυνα εάν η χώρα μας ήταν εκτός του ισχυρού club της Ευρώπης. Επιπλέον, θα έλεγα ότι στη δύσκολη γειτονιά που ζούμε, με την αστάθεια που χαρακτηρίζει τη νοτιοανατολική Ευρώπη και την εγγύς Ανατολή, η συμμετοχή μας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς ενισχύει την ασφάλειά μας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μίλησε στα παιδιά για το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, που επιτελούν οι βουλευτές και τους ευχήθηκε «καλή πρόοδο» στα μαθήματά τους, ενώ τα προέτρεψε «να γίνουν ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες!».