- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Νέα επιστολή Κώστα Κολλάτου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Την Δευτέρα 13-5-2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη ΔΑΟΚ Λάρισας στην οποία συμμετείχαν ο διευθυντής της υπηρεσίας κ. Καλφούντζος, οπροϊστάμενος του τμήματος φυτοπροστασίας  κ. Σταυρίδη και την κ Σταματοπούλου γεωπόνο υπάλληλο και μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών  Αμπελακίων, Καρίτσας, Μελιβοίας και Σκήτης -Ποταμιάς. Συμμετείχαν επίσης από τον δήμο Τεμπών ο προιστάμενος του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ Μπετχαβές και ο κ. Ασημακόπουλος

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα με βάση τα οποία οι προσβολές από την σφήκα της καστανιάς στην περιοχή κασταναριό των Αμπελακίων  είναι εκτεταμένες .Επίσης αναφέρθηκαν μεμονωμένα κρούσματα στην περιοχή της Μελιβοίας

Εξηγήθηκε ότι εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών κατά την διάρκεια την άνοιξης, οι καλλιεργητικές εργασίες ξεκίνησαν καθυστερημένα. Επίσης αργότερα από το κανονικό συντελέστηκε και η βλάστηση των δέντρων. Και τα δυο είχαν σαν αποτέλεσμα την μη έγκαιρη διαπίστωση των κρουσμάτων.

Τονίστηκε ότι επιβάλλεται με κάθε τρόπο η προμήθεια και εξαπόλυση του παρασιτοειδούς εντόμου στα πλαίσια της βιολογικής αντιμετώπισης της προβολής.

Σε συνέχεια της σύσκεψης αυτής απεστάλη έγγραφο προς την ΔΑΟΚ Λάρισας με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαλη  με το οποίο ζητάμε να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες για την προμήθεια του παρασιτοειδούς εντόμου.