Έξυπνος Δήμος και φιλικός στον πολίτη ο Δήμος Κιλελέρ


Tags |

Νέες, τεχνολογικά προηγμένες, υπηρεσίες για τους δημότες του πρόκειται να προσφέρει ο δήμος Κιλελέρ υιοθετώντας τεχνογνωσία από τον πρωτοπόρο πανελλαδικά δήμο σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τον ΔήμοΤρικκαίων.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες αυτές, προβλέπεται να είναι και η παροχή της δυνατότητας στους πολίτες να υποβάλλουν τηλεφωνικά, μέσω email ή και μέσω κινητού τηλεφώνου προτάσεις, επισημάνσεις, αιτήματα ή και παράπονα στο δήμο. Τα θέματα θα καταχωρούνται σε ενιαία βάση δεδομένων και θα αποστέλλονται στο ανάλογο τμήμα του δήμου, ενώ την πορεία κάθε αιτήματος θα παρακολουθούν ηλεκτρονικά τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος όσο και ο δήμαρχος.

«Είχα σήμερα τη δυνατότητα να ταξιδέψω στο… μέλλον, να επισκεφθώ το ηλεκτρονικό «στρατηγείο» του πρωτοπόρου δήμου Τρικκαίων με τον καλό φίλο και εξαιρετικό δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος με ενημέρωσε σε βάθος και αποδέχτηκε με χαρά την πρότασή μου να παρέχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία στο δήμο Κιλελέρ», επισήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος.

Φιλικός στον πολίτη ο δήμος Κιλελέρ

«Στο δήμο Κιλελέρ – υπογράμμισε ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος– πετύχαμε ήδη πολύ καλά αποτελέσματα στην εξυπηρέτηση του δημότη. Σε αρμονική συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους εργαζόμενους, αντιμετωπίσαμε δυσλειτουργίες, αναδιοργανώσαμε και αναδιατάξαμε τις υπηρεσίες, εφαρμόσαμε μια πολιτοκεντρική αντίληψη στη λειτουργία του δήμου. Επιπρόσθετα, νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του και πλέον έχουμε την οικονομική δυνατότητα να περάσουμε με σίγουρα βήματα στη νέα εποχή.

Ιδέες και εφαρμογές υπάρχουν πολλές, η βούληση από την πλευρά μας είναι δεδομένη, στόχος μας είναι να επιλέξουμε τις πιο χρήσιμες και λειτουργικές εφαρμογές ώστε να καταστήσουμε τον δήμο Κιλελέρ ακόμη πιο φιλικό στον πολίτη» με βάση την αρχή «στο δήμο μας ταξιδεύουν τα έγγραφα, όχι οι δημότες».

Παράλληλα, οι νέες εφαρμογές αναμένεται να συμβάλλουν στη διαφάνεια, που αποτελεί το θεμέλιο λίθο της πολιτικής μας, στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας αλλά και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του δήμου.

Ο Δήμος Τρικκαίων είναι μοντέλο για όλους τους υπόλοιπους δήμους. Με τον καλό φίλο Δημήτρη Παπαστεργίου έχουμε άριστη συνεργασία και βούλησή μας είναι να προχωρήσουμε με γρήγορα αλλά σταθερά βήματα στη νέα εποχή ψηφιακών υπηρεσιών».

Επεκτείνεται το δίκτυο wifi σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους

Στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής Κιλελέρ εντάσσεται η επέκταση του δωρεάν δικτύου wi-fi σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, πέραν δηλαδή των σημείων που έχει ήδη εγκατασταθεί.

Παράλληλα,

-η αναβάθμιση με νέες υπηρεσίες του διαδικτυακού ιστότοπου του δήμου (www.kileler.gov.gr),

-η παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής ειδικά για τους πολίτες τρίτης ηλικίας και τα ‘άτομα με αναπηρία.

– η ενεργοποίηση πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης για τοπικά ζητήματα

-και ο «έξυπνος» φωτισμός μέσω LED και άμεση μέτρηση της εξοικονόμησης ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Κιλελέρ έχει ήδη εγκαταστήσει ηλεκτρονικό σύστημα στις λάμπες ηλεκτροφωτισμού