- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ρένα Καραλαριώτου: Η Ελλάδα αλλάζει, η Λάρισα επιλέγει Νέα Δημοτική Αρχή

«Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε τη Λάρισα Μπροστά. Είμαστε εδώ, ενωμένοι παρά ποτέ, να δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε! Στέλνουμε μήνυμα αυτοπεποίθησης,μήνυμα νίκης, μήνυμα ελπίδας σε όλη τη Λάρισα! Η Ελλάδα αλλάζει, η Λάρισα επιλέγει Νέα Δήμαρχο, Νέα Δημοτική Αρχή!Παρουσιάζουμε το σχέδιο μας, το όραμα και τα όνειρά μας για την πόλη που ζούμε, τις δεσμεύσεις μας για την πόλη που αγαπάμε.

Ο κ.Καλογιάννης και τα οικονομικά συμφέροντα που τον στηρίζουν δεν θέλουν να μιλάμε για το τι βιώνουμε καθημερινά στην πόλη μας. Δεν θέλουν να αναδείξουμε το ανύπαρκτο έργο. Δεν θέλουν να μιλάμε για τα εκατομμύρια που πάνε κι έρχονται, χωρίς να υπάρχει απτό έργο. Με τον κ. Καλογιάννη και τον ΣΥΡΙΖΑ, η πόλη δεν κέρδισε τίποτα -μόνον ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Τώρα, είναι, επιτέλους, ώρα για λύσεις», υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

Από το βήμα της πανηγυρικής εκδήλωσης για την παρουσίαση των υποψηφίων της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» και σε μία κατάμεστη πλατεία Ταχυδρομείου, η κ.Καραλαριώτου, δίνοντας τον τόνο της προεκλογικής της εκστρατείας ζήτησε ισχυρή εντολή, από την πρώτη Κυριακή, για μια Λάρισα του μέλλοντος, με συγκεκριμένο και οργανωμένο σχέδιο παρεμβάσεων και παρουσίασε την ομάδα των υποψηφίων της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά».  Με το πέρας της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου (Ρούσβελτ 25) του συνδυασμού.

 

Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

«Με τον Καλογιάννη η Πόλη δεν κέρδισε τίποτα. Μόνον ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις προνομιακές σχέσεις που έχει με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να φέρει πόρους και μεγάλα έργα στην πόλη μας. Γιατί για όσους δεν ξέρουν ο Καλογιάννης είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε μόνο υποσχέσεις. Υποσχέσεις για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ. Υποσχέσεις για το εμπορευματικό κέντρο. Υποσχέσεις για τα στρατόπεδα. Ο χρόνος που είχε στη διάθεση του τελείωσε. Η Ελλάδα σε λίγους μήνες θα έχει μία νέα κυβέρνηση. Η Λάρισα χρειάζεται μία νέα δημοτική αρχή που να μπορεί να διεκδικήσει πόρους και έργα για την πόλη. Εμείς μπορούμε. Ο Καλογιάννης απέδειξε ότι δεν μπορεί.

Για όλα αυτά που όλοι μας ξέρουμε, όλοι μας βιώνουμε, όλοι μας συζητάμε με τους φίλους μας και τους γείτονες μας, τα  συμφέροντα που στηρίζουν τον κ. Καλογιάννη θέλουν και επιθυμούν να τα κρύψουμε κάτω από το χαλί.

Θέλουν να μην τα συζητήσουμε, να μην τα αναδείξουμε. Θέλουν να μιλήσουμε μόνο για τη Λάρισα της εικονικής πραγματικότητας. Για τα εκατομμύρια ευρώ που πάνε και έρχονται, αλλά που δεν μεταφράζονται σε έργο απτό για το πολίτη, για την πόλη, για τις γειτονιές μας. Θέλουν να ξεχάσουμε όλα αυτά που δεν έγιναν πέντε ολόκληρα χρόνια και να ασχοληθούμε με τις νέες υποσχέσεις που δίνουν», σημείωσε η κ.Καραλαριώτου ασκώντας σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή.

 

Ειδική μνεία

Ειδική μνεία στο έργο όλων των προηγούμενων δημάρχων, Μ.Σάπκα, Αγ.Μπλάνα, Αλ.Χονδρονάσιο, Αρ.Λαμπρούλη, Χρ.Καφφέ, Κ.Τζανακούλη, έκανε η κ.Καραλαριώτου, τονίζοντας πως «ο καθένας πρέπει να κτίζει πάνω σε κάθε θετικό που άφησε ο προηγούμενος. Και όχι να τα γκρεμίζει όλα και ξεκινά από την αρχή όπως έκανε ο σημερινός Δήμαρχος. Δείχνοντας περίσσευμα μικροψυχίας και πλεόνασμα αλαζονείας.Ως Πολιτικός Μηχανικός, έχω μάθει να σχεδιάζω σε στέρεες βάσεις. Ως άνθρωπος που υπηρέτησα από θέσεις ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την περιφέρεια Θεσσαλίας απέδειξα στην πράξη ότι μπορώ να κάνω έργο, χρήσιμο για την περιοχή μας και την πόλη».

 

Εξωστρέφεια-Βιωσιμότητα-Ποιότητα

Το σχέδιο της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» βασίζεται σε τρία επίπεδα παρεμβάσεων και πολιτικών:Εξωστρέφεια, Βιωσιμότητα, Ποιότητα

Περιορίζουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα: Δημιουργούμε νέους χώρους στάθμευσης στην περιφέρεια, δωρεάν στους εμπόρους και εργαζόμενους οι αδιάθετες θέσεις στάθμευσης στα δύο δημοτικά πάρκινγκ του κέντρου,μειώνουμε την τιμή του εισιτηρίου ως και 50% για τους πολίτες, στο Αστικό ΚΤΕΛ.

Αντιμετωπίζουμε τα μικρά καθημερινά προβλήματα: Συγκροτούμε συνεργεία άμεσης επέμβασης, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία.

Πόλη πράσινη, καθαρή σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κοινόχρηστο χώρο:Σχεδιάζουμε και προχωράμε στη σταδιακή εφαρμογή με τέσσερα ρεύματα συλλογής απορριμμάτων, με διαλογή –από τους πολίτες- στην πηγή.

Δημιουργούμε τα καλύτερα Δημόσια Σχολεία, βελτιώνουμετις κτιριακές υποδομές, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις αυλές και οργανώνουμε την ψηφιακή τάξη, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ασφαλίζουμε δωρεάνόλους τους μαθητές στα Δημόσια Σχολεία, όλα τα παιδιά στα νηπιαγωγεία

Φωτίζουμε τη Λάρισα και τις συνοικίες της, μεέξυπνο φωτισμό led σε κάθε γειτονιά, για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, χωρίς να χρειασθεί να πληρώσει ο Δήμος και ο Δημότης ούτε ένα ευρώ.

Χαρτογραφούμε ψηφιακά το οδικό μας δίκτυο, σχεδιάζουμε αξιόπιστο πρόγραμμα συντήρησης και ανακατασκευής, σε βάθος τετραετίας.

Ξεκινάμε να κάνουμε τη Λάρισα έξυπνη Πόλη, με ψηφιακές δημοτικές υπηρεσίες, με εφαρμογή για τον Πολίτη «Η πόλη μου στο κινητό».

Εφαρμόζουμε σωστά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της Λάρισας, με 300 παρεμβάσεις στο κέντρο και στις γειτονιές.

Συγκροτούμε νέες δημοτικές υπηρεσίες: ΚΕΠ Υγείας σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, Κέντρα Καθημερινότητας, Ηλεκτρονική Κάρτα Δημότη, Ψηφιακό Δίκτυο Πολιτών για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών με ένα κλικ, Βοήθεια στο Σπίτι – με Δίκτυο Άμεσης Τηλε-ειδοποίησηςγια επείγουσες ανάγκες.

Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και την τοπική αγορά:

Αναδεικνύουμε το Αρχαίο Θέατρο.

Αξιοποιούμε τον Πηνειό και τον εντάσσουμε στη ζωή της Πόλης.

 

Αλλάζει όλη η Ελλάδα

«Σήμερα, που όλη η Ελλάδα αλλάζει, εμείς μπορούμε και έχουμε πρόσβαση στα νέα κέντρα λήψης των αποφάσεων για να κερδίσει η Πόλη περισσότερα. Διεκδικούμε την ψήφο εμπιστοσύνης σας, γιατί πιστεύουμε ότι την αξίζουμε.Γιατί θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη αυτή με έργα και όχι με λόγια. Δεσμευόμαστε μόνο για αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας και της υπευθυνότητας.Με αυτές τις αρχές λειτουργεί η παράταξη Λάρισα Μπροστά. Με αυτές τις αρχές πορευτήκαμε και πορευόμαστε, οι συνεργάτες μου και εγώ. Σήμερα, παρουσιάζουμε τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, τη Λάρισα Μπροστά. Παρουσιάζουμε την ομάδα που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Την ομάδα που ξεχωρίζει.Την ομάδα που μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, από την πρώτη Κυριακή», κατέληξε η κ.Καραλαριώτου.