Κέλλας: Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα


Tags |

«Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως απρεπή δήλωση, που συνιστά αθλιότητα, λαμβάνοντας κανείς υπόψη την πλήρη κάλυψη του κ. Τσίπρα. Ο κ. Πολάκης αποδοκιμάστηκε ακόμη και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτον τον κ. Φίλη, ο οποίος είπε ότι “αυτή δεν είναι ηθική της Αριστεράς”».

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ASTRA και τον Δημ. Μαρέδη, ερωτηθείς για την πρόταση μομφής, που πρόκειται να καταθέσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,κατά τουαν. Υπουργού Υγείας, σε σχέση με την αναφορά του στον Στ. Κυμπουρόπουλο, προσθέτοντας:

«Ο κ. Τσίπρας θα μετατρέψει, όπως είπε, την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του. Ας το κάνει. Διαθέτει τους έξι πρόθυμους, που έχουν καταθέσει πληρεξούσιο στον Πρόεδρο της Βουλής, για να ψηφίζει η Κυβέρνηση ό,τι θέλει. Αυτοί οι έξι, προφανώς, θα κάνουν ό,τι μπορούν, για να παραμείνουν στην καρέκλα για λίγο καιρό ακόμα. Όμως, όπως λέει ο λαός: “Δεν είναι μακριά το σκοτάδι!”».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός., σχολιάζοντας την παροχολογία στην οποία έχει επιδοθεί ο κ. Τσίπρας, σημείωσε: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια! Ο κ. Τσίπρας έχει επιστρατεύσει την παροχολογία και την υποσχεσιολογία, αλλά οι πολίτες έχουν μνήμη. Θυμούνται ότι αυτός και η κυβέρνησή του ανέβασαν τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές στα ύψη, δεσμεύοντας την οικονομία με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επί μακρόν και συρρικνώνοντας, κάθε χρόνο, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η αναφορά Δραγασάκη σε πιθανή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί ομολογία πλήρους αποτυχίας της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια δεν αντιστρέφεται. Ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη και το κύμα υποστήριξης προς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυξάνεται διαρκώς. Εάν ο κ. Τσίπρας νοιάζεται για τον λαό, ας έρθει τη Δευτέρα, που θα καταθέσουμε την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και ας την ψηφίσει. Τους παραδώσαμε το αφορολόγητο στις 9.500 ευρώ, το πήγαν στις 8.500 και ψήφισαν τη μείωσή του στις 5.500 από 1/1/2020.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι εμείς, με πολύ δυσκολότερες δημοσιονομικές συνθήκες, παραδώσαμε μία οικονομία με χαμηλότερο ΦΠΑ και,ειδικότερα, στην εστίασηστο 13%. Είχαμε χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστέςκαι ασφαλιστικές εισφορές, με τη φορολογία για τους αγρότεςστο 13%».

Τέλος, οκ. Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, σημείωσε:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών θα κρίνουν η οικονομία και η Μακεδονία. Ειδικότερα από τη Λάρισα και πάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί πανωλεθρία. Οι ευρωεκλογές θα είναι καταλυτικός παράγων και για τις εθνικές εκλογές. Θυμηθείτε ιστορικά το χάσμα της διαφοράς μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών.

Όσον αφορά τους ΑΝΕΛ, αποτυπώνεται η διάλυσή τους. Εάν είχαν στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας, που είχαμε κάνει πέρυσι το καλοκαίρι, ενόψει της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα ήταν σε καλύτερη μοίρα».