- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Λαμπρές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών αλλά και αρχών του νομού γιορτάστηκε με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου στη Νίκαια, πρωτεύουσα του Δήμου Κιλελέρ. Αρχικά τελέστηκε στον ομώνυμο ιερό Ναό πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του  Σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, και στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου σε οδούς της Νίκαιας περιφερειακά του Ναού και αμέσως μετά αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου “για το μαντήλι” ένα παλαιό έθιμο της  Νίκαιας, το οποίο αναβίωσε η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας.  Στον αγώνα δρόμου πήραν μέρος δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δίνοντας ζωντάνια και πνοή στο χωριό και τονίζοντας με ιδιαίτερο σεβασμό και λαμπρότητα την ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου βραβεύτηκαν  για τη συμμετοχή τους με μετάλλια ενώ στους νικητές των αγώνων επιδόθηκε κύπελλο και το «παραδοσιακό μαντήλι» με ένα συμβολικό χρηματικό ποσό.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αν. Ρεντζιάς, και Αχ. Χατζούλης, η πρόεδρος της ΔΚ Β. Πιλάτου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, υποψήφιοι των εκλογών και πλήθος πιστών. Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Ο Δήμος Κιλελέρ ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που βοήθησαν στην υλοποίηση των εκδηλώσεων.