- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ε.Κ.Λ.: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

Η 1η Μάη είναι Απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του ‘44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, για να ζήσουμε χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά και ταυτόχρονα ετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες.

Η 1η Μάη του 2019 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Μετά από 10 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα, ενώ ωφελημένο θα είναι ξανά το μεγάλο κεφάλαιο!

Κανένας από τους πάνω από 700 εφαρμοστικούς νόμους και των 3 μνημονίων, δεν καταργήθηκε. Εδώ είναι τα ματωμένα πλεονάσματα, η επιτροπεία ως το 2060, η μεγάλη ανεργία, η μερική απασχόληση, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, το χτύπημα των ΣΣΕ, των εργασιακών σχέσεων, η υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, της παιδείας, η φοροληστεία, οι πλειστηριασμοί λαικών κατοικιών και εργαλείων δουλειάς, η ακόμα μεγαλύτερη φορολόγηση του λαού από Δήμους και Περιφέρεια, οι τεράστιες ελλείψεις σε έργα και υποδομές στους τομείς της αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας, του περιβάλλοντος.

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας για ριζικές αλλαγές υπέρ των εργαζομένων, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας.

Το δρόμο τον δείχνουν το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, μαζί με άλλα Ε.Κ, Ομοσπονδίες και εκατοντάδες σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ το οποίο φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής και δράσης, που οργανώνουν την πάλη, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, για κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με δικαιώματα και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας μας.

Την ίδια ώρα η έκπτωτη πλέον συνδικαλιστική μαφία που ελέγχει την ΓΣΕΕ και θέλει να συνεχίσει να την ελέγχει με την είσοδο στα όργανά της, όχι μόνο δεκάδων νόθων αντιπροσώπων, αλλά ακόμα και εργοδοτών ή διευθυντών, προκειμένου να κρατά χειροπόδαρα δεμένη την εργατική τάξη στα συμφέροντα της εργοδοσίας και της εκάστοτε αστικής κυβέρνησης. Τέτοιο συνέδριο-παρωδία επιχείρησαν να κάνουν και στην Καλαμάτα και στην Ρόδο σε πολυτελή ξενοδοχεία, ξοδεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των εργαζομένων, με μπράβους, αστυνομία και με 63 αντιπροσώπους που είναι εργοδότες, διευθυντές και νόθοι, αλλά δεν τους πέρασε. Οι ταξικοί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, απέτρεψαν με αποφασιστικότητα την άλωση των συνδικάτων από εργοδοσία και κυβέρνηση. Συνέδριο στη ΓΣΕΕ πρέπει να γίνει και να είναι εργατικό, χωρίς εργοδότες, διευθυντές και νόθους.

 

Η έκπτωτη καλοπληρωμένη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ), που υπονόμευσαν κάθε εργατικό αγώνα, που έσπειραν την αναμονή και ανοχή σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα την περίοδο της κρίσης, ακόμα και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, δεν μπορεί και δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων, αλλά της εργοδοσίας, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Απέναντι σε όσα εξελίσσονται αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμά μας να έχουμε συνδικαλιστικές οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους!

Σήμερα είναι επείγουσα ανάγκη η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, η μαζικοποίηση των συνδικάτων, η απομόνωση του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, η συσπείρωση νέων συνδικάτων και εργαζομένων με το ΠΑΜΕ!

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί τις επιδιώξεις των καπιταλιστών, με την αντεργατική πολιτική της. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους στα Βαλκάνια και στην Μεσόγειο, συμμετέχοντας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, σε επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, για το συμφέρον της αστικής τάξης της χώρας μας.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στο Άκτιο, στη Σύρο! Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε πολέμους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται αγώνας ενάντια σ’ αυτούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς.

 

Σ’ αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας και παγκόσμια, τιμά την 1η Μάη. Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συναδέλφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών. Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

 

 

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ – ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ