20 χρόνια Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική Παν/μίου Θεσσαλίας


Tags |

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας και την Εταιρεία Φροντίδας Υγείας Γυναίκας Ελλάδας (Ε.Φ.Υ.Γ.Ε.), οργανώνει στη Λάρισα Συμπόσιο με θέμα «HPV και Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία Νο 5».

Οι τελευταίες συνεχώς αυξανόμενες γνώσεις όσον αφορά στο εύρος και τη βαρύτητα των συνεπειών της HPV-μόλυνσης επιβάλουν την ενημέρωση όλων, σχετικά με την πρόληψη (HPV-εμβόλιο), την έγκαιρη διάγνωση με τον πληθυσμιακό έλεγχο (HPV-test) και την ανίχνευση και αντιμετώπιση των παθήσεων που αυτή προκαλεί.

Κορυφαίοι Μαιευτήρες-Γυναικολόγοι θα αναπτύξουν την κολποσκοπική ανίχνευση προκαρκινωματώδων αλλοιώσεων τραχήλου και αιδοίου και την θεραπεία τους, θέματα γυναικολογικής ογκολογίας, εμβρυομητρικής ιατρικής, ενδοσκοπικής χειρουργικής και αναπαραγωγικής ιατρικής.

Κατά την διάρκεια του Συμποσίου ο διακεκριμένος Καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στο King’s College Λονδίνου & University College Λονδίνου, Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2016) Κύπρος Νικολαΐδης (πατέρας της αυχενικής διαφάνειας), θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην εμβρυομητρική ιατρική, το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 13:20.

Τέλος, στα πλαίσια της Τελετής Έναρξης του Συμποσίου, την Παρασκευή 3 Μαΐου, στις 18:45 θα πραγματοποιηθεί τελετή για τα 20 χρόνια της Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα γίνει αναδρομή από το χθες στο σήμερα.