- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με Σύλλογο Νεφροπαθών ν. Λάρισας

Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας είχε  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ανάμεσα στα ζητήματα που έθεσε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ήταν ο συντονισμός μέσω κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών για τη δωρεά οργάνων, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. σε αυτό τον τομέα. Ακόμη, στα αιτήματα τους περιλαμβάνεται η μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε άλλο κτίριο και η άμεση προμήθεια των καινούργιων μηχανημάτων τεχνητού νεφρού που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του συλλόγου ενώ δεσμεύτηκε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα ζητήματα που έθεσαν. Ακόμη, σημείωσε ότι σχετικά με το ζήτημα της προμήθειας καινούργιων μηχανημάτων τεχνητού  νεφρού, υπεύθυνος φορέας υλοποίησης του έργου είναι το  Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με τις υπηρεσίες του,  υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια  προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η υλοποίηση του έργου να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Βασίλης Πινακάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Νεφροπαθών ν. Λάρισας Κων/νος Μπυριτζάς, ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζήμας και ο Ταμίας Σπύρος Λέζας.