- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Οικονομία και Μακεδονία κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών

«Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να έχει εντάξει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στις καθημερινές συνομιλίες του με την κ. Μέρκελ. Άλλωστε, στην αρχή της διακυβέρνησης του, η διακομματική επιτροπή, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές και οικονομικές ενέργειες για τη διεκδίκησή τους. Εμείς στηρίξαμε τότε την απόφαση της επιτροπής και έχουμε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της διεκδίκησης των αποζημιώσεων. Τέσσερα χρόνια δεν έκαναν τίποτα και επανέρχονται στο θέμα για λόγους εντυπωσιασμούκαι επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο».

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση στην τηλεόραση της ATTICA, στην εκπομπή «Εμπράκτως» των Σ. Χονδρογιάννη και Γ. Μακρυγιάννη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει την οικονομική κατάσταση της χώρας, επεσήμανε:

«Η Κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα με πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία έχουν αντιαναπτυξιακή επίδραση στην οικονομία. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Η αποπληρωμή μέρους του δανείου του ΔΝΤ είναι μία ορθή οικονομική επιλογή, αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν σημαίνειότι τα στελέχη του δεν ασκούν οικονομικό έλεγχο στη χώρα με τα κλιμάκια της ΕΕ. Τον Αύγουστο του 2018 τελείωσε το πρόγραμμα χρηματοδότησης, αλλά η αυστηρή εποπτεία παραμένει και η οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ενώ η ασκούμενη επιδοματική πολιτική είναι απλά ένας μανδύας κάλυψης διαρθρωτικών αδυναμιών.

Η Κυβέρνηση διαψεύδεται διαρκώς στις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Μέχρι σήμερα το χρέος των ιδιωτών προς το δημόσιο, στην εφορία και σε ασφαλιστικές εισφορές αγγίζει τα 223 δις ευρώ.

Ποιός θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα, όταν καλείται να καταβάλλει σε φόρους και εισφορές το 75-80% του εισοδήματός του; Πέραν τούτου, οι επενδυτές είναι αντιμέτωποι και με τη γραφειοκρατία και διοικητικές αγκυλώσεις, που έχουν επιταθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσφατο το παράδειγμα της COSCO, που εμποδίζεται από το ΚΑΣ στην επένδυσή της στο λιμάνι του Πειραιά και αναζητά εναλλακτική στην Ιταλία».

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ΝΔ για την επόμενη μέρα, σημειώνοντας:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποστηρίξει τη μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και θα συνεργαστεί με τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον κ. Βέμπερ προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Μεταξύ τους υπάρχει σύμπνοια και συναντίληψη. Εμείς θέλουμε να προσελκύσουμε στρατηγικές επενδύσεις. Το σπιράλ της οικονομίας είναι εξαιρετικά πιεσμένο τα τελευταία έτη. Χρειαζόμαστε 100 δις επενδύσεις την επόμενη πενταετία, ένα μεγάλο “Boom”, ώστε να υπάρξει υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη στη μακροχρόνια περίοδο.

Εμείς λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Μέχρι τώρα είδαμε κυβερνώντες, όπως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παπανδρέου, που εξελέγησαν λέγοντας ψέματα και τάζοντας ανέφικτες παροχές».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, ερωτηθείς σχετικά για τη θέση του κ. Μεϊμαράκη επί του Σκοπιανού, τόνισε:

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη θέση του κ. Μεϊμαράκη για το Σκοπιανό. Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, όπως και η κ. Μπακογιάννη, ήταν από τους πρωτεργάτες του ΌΧΙ στο Βουκουρέστι, το 2008. Η θέση του είναι ξεκάθαρη, όπως και όλης της παράταξης. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία επαίσχυντη συμφωνία. Ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και τα δίνει όλα στους Σκοπιανούς. Η αναγνώριση “Μακεδονικής εθνικότητας και γλώσσας” είναι απαράδεκτη, όπως και η κίνηση του κ. Τσίπρα να ζητήσει από Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στο συγκεκριμένο κρατίδιο!».