Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας συναντήθηκαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου


Tags |

Τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, που βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής στο Λος Άντζελες  των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Σχολείου τους κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο και τις εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Τσαγκάκη, Βρούζου και Βασιλάκου, ενημέρωσαν τον κ. Αγοραστό για τις εμπειρίες που αποκόμισαν στο Διεθνές Φεστιβάλ και ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας που στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια τους.

«Εμείς υπολογίζουμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχουμε  συνεχή και στενή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Αν η Περιφέρεια δε στήριζε την προσπάθεια μας δεν θα μπορούσαμε να βρεθούμε στο Λος Άντζελες και να ζήσουμε την εμπειρία της συμμετοχής στο  Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής» υποστήριξαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

«Συνεχίστε να αγωνίζεστε και να  βάζετε στόχους στη ζωή σας. Η γνώση είναι δύναμη. Συγχαρητήρια, κάνετε τη Λάρισα και τη Θεσσαλία γνωστή στον κόσμο  δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας. Με συνεργασίες και συνέργειες δημιουργούμε εξωστρέφεια και στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες σας. Δεν πρέπει να είμαστε εγκλωβισμένοι σε στενά πλαίσια, οφείλουμε να ανοίγουμε δρόμους και να δημιουργούμε συνθήκες αλληλεπίδρασης. Έτσι θα πάμε μπροστά. Εδώ και δυο χρόνια έχουμε ως Περιφέρεια εκπονήσει ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση των σχολείων της Θεσσαλίας με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Παιδείας έχει την ευθύνη για το διαγωνισμό της προμήθειας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός στους μαθητές.

Παράλληλα τους προέτρεψε να συμμετέχουν στη  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού που φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από  5 έως  20 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης. «Ο   προγραμματισμός βοηθάει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως είναι η υπολογιστική σκέψη, η δημιουργικότητα και η ομαδική εργασία, δεξιότητες πραγματικά χρήσιμες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής» είπε ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους μαθητές. Και πρόσθεσε: «Για να γίνει η  Ευρώπη πιο ψηφιακή, πρέπει να  καλλιεργήσουμε τη συμμετοχή και να χτίσουμε συνεργασίες  σε  τοπικό και περιφερειακό επίπεδο,  ώστε να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές θα αποκτήσουν  τις απαραίτητες  γνώσεις για να γίνουν δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου και όχι απλώς  παθητικοί καταναλωτές των ψηφιακών υπηρεσιών».