Ολοκληρώνεται το Σάββατο το 5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου


Tags |

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Απριλίου το «5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, στο Χατζηγιάννειο.

Στις 6 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Τετάρτη 4.45»του Αλέξη Αλεξίου  που σάρωσε τα βραβεία 2016 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού ρόλου για τον πρωταγωνιστή Στέλιο Μάινα, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μουσικής, Σκηνογραφίας, Ήχου και Ειδικά Εφέ.

Υπόθεση

Ο Στέλιος, χρεωμένος ιδιοκτήτης τζαζ κλαμπ, έχει 32 ώρες διορία να επιστρέψει όσα χρωστάει σε έναν Ρουμάνο γκάνγκστερ που σκοπεύει να του πάρει το μαγαζί. Όταν καταλαβαίνει πως ο μεσολαβητής φίλος του τον έχει προδώσει και η γυναίκα του σκέφτεται να τον εγκαταλείψει, ο Στέλιος αποφασίζει να αντιδράσει..

Αμέσως μετά, θα προβληθεί η ταινία «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη με τους: Αντρέα ΚωνσταντίνουΑντρέ ΧένικεΒασίλη ΚουκαλάνιΜελία ΚράιλινγκΤάσο Δήμα.

Υπόθεση

Η αληθινή ιστορία του 34χρονου Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελούσε χρέη διερμηνέα για τον Γερμανό διοικητή του στρατοπέδου Χαϊδαρίου Καρλ Φίσερ και ήταν ένας από τους 200 αγωνιστές οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944.

Το φεστιβάλ θα κλείσει, με μουσικό αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη από το σχήμα του Σπύρου Καβαλλιεράτου.