- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Με τον Όμιλο Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης

Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη  του «Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας» είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα  και ο  κ. Αγοραστός ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και θα συνεχίσει να στηρίζει η Περιφέρεια,  προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης,  διάδοσης και προβολής της  θεσσαλικής ιστορικής και πολιτιστικής  κληρονομιάς.

«Ιστορία και  πολιτισμός αποτελούν πολύτιμο οικονομικό και κοινωνικό κεφάλαιο με ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική. Σύμφωνα με διεθνή έρευνα οι επενδύσεις σε πολιτιστικές δράσεις  δημιουργούν εισόδημα 3,5 φορές πάνω από το ποσό που δαπανάται» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Παράλληλα ο κ. Αγοραστός παρουσίασε το πρωτοπόρο σχέδιο της Περιφέρειας για την ανάδειξη των ενάλιων αρχαιολογικών θησαυρών της Θεσσαλίας, με τη δημιουργία υποβρυχίων μουσείων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας Κ. Σπανός και τα μέλη κ.κ. Β. Ρηγόπουλος, Θ. Μπετχαβές, Κ. Μπρούζας, Β. Θεοδωρόπουλος και Τ. Αναστασίου.