Μάξιμος: Καμία ανοχή στην έννοια του άβατου!


Tags |

«Είναι αβίωτη η πραγματικότητα που ζουν οι κάτοικοι σε αυτήν την ιστορική γειτονιά του κέντρου της Αθήνας. Η κατάσταση ποτέ δεν ήταν ειδυλλιακή, αλλά ποτέ δεν ήταν στα σημερινά χάλια, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μ. Χαρακόπουλος (μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους κ.κ. Τάκη Χατζή και Δημήτρη Οικονόμου), σχετικά με τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας που έγιναν σήμερα στα Εξάρχεια.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι στα Εξάρχεια λαμβάνει χώρα κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα ατιμωρητί». Όπως είπε «φθάσαμε στο σημείο να έχουμε δημοσιεύματα ότι έχουν εγκατασταθεί τζιχαντιστές, ότι γίνεται εμπορία ναρκωτικών, ότι γίνονται παρελάσεις με καλάσνικοφ. Έχουμε ακόμη και εισαγωγή αναρχικών που έρχονται να κάνουν πρακτική στην ρίψη μολότοφ στα Εξάρχεια».

Σχετικά με τη σημερινή επιχείρηση ανέφερε ότι ήταν για την απελευθέρωση τριών κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη αλλά «ακούω για δεκάδες κτίρια που τελούν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια και σε όλη την Αθήνα. Αρκεί να μην ανακαταληφθούν την επομένη από τους γνωστούς αγνώστους, τους μπαχαλάκηδες, τους αναρχικούς, τους αλλοδαπούς, όλα αυτά τα στοιχεία που δραστηριοποιούνται στα Εξάρχεια; Για να αποκατασταθεί η κανονικότητα χρειάζεται το κράτος να είναι παρών, Εδώ πια το κράτος φαίνεται να αποχωρεί. Ακούω για τράπεζες που κλείνουν, για επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ να απομακρύνονται από την γειτονιά. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια αίσθηση ήττας του κράτους απέναντι στο περιθώριο. Λοιπόν, χρειάζεται να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να επιβάλει τον νόμο. Εδώ έχουμε 3 χρόνια τώρα το λεγόμενο ΚΕΠ των αναρχικών στην πλατεία των Εξαρχείων, και υπάρχει ένα μπαλάκι μετακύλησης ευθυνών μεταξύ του δημάρχου Αθηνών, του κ. Καμίνη, με την ελληνική πολιτεία, για το ποιος έχει την ευθύνη να αποσύρει το λεγόμενο ΚΕΠ, το κοντέινερ, που έχει τοποθετηθεί».

Αναφορικά πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των Εξαρχείων η ΝΔ ως κυβέρνηση, ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος υπογράμμισε ότι «η αστυνομία έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να ανταπεξέλθει στο έργο της. Χρειάζεται σαφείς εντολές. Αυτό χρειάζεται» και πρόσθεσε ότι «η βούληση υπάρχει και θα δώσουμε και τα εργαλεία που χρειάζεται στην Αστυνομία για να αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα», ενώ σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει «καμία ανοχή στην έννοια του άβατου και καμία ανοχή σε κάθε είδους παραβατική πράξη  από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη».

Τέλος, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τον κ. Λάμπρου ως υποψήφιο ευρωβουλευτή του και αναρωτήθηκε «τι μήνυμα στέλνει προς αυτόν τον κόσμο των μπαχαλάκηδων που συνομιλεί. Δεν επιβεβαιώνει τις εκλεκτικές συγγένειες που έχει η κυβέρνηση;».