- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Να μας διδάξει το παράδειγμα της Κύπρου!

«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι άξια συγχαρητήριων για το οικονομικό άλμα που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια αφήνοντας πίσω της τις κακές ημέρες της κρίσης. Το παράδειγμά της θα έπρεπε να μας είχε διδάξει και στην Ελλάδα, ώστε να αποφύγουμε τις επώδυνες και περιττές περιπέτειες που ακόμη υφιστάμεθα από τις πολιτικές του καταστροφικού λαϊκισμού. Είμαι βέβαιος ότι η Κύπρος, έχοντας κάνει τα ορθά βήματα και τις κατάλληλες συμμαχίες, θα κερδίσει και το στοίχημα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πηγών και των διαδρομών του φυσικού αερίου, που θα ανοίξει νέες προοπτικές για το νησί. Η Τουρκία, που εξακολουθεί την πολιτική των απειλών και των κανονιοφόρων, οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, και επιτέλους να συμφωνήσει στην αποχώρηση του κατοχικού στρατού της, ώστε οι Κύπριοι να κλείσουν τις πληγές του παρελθόντος και ενωμένοι να προχωρήσουν εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας». Τα παραπάνω τόνισε ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τις συναντήσεις που είχαν τα μέλη της ΔΣΟ με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο συνεχάρη τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, για το έργο του, ο οποίος του ζήτησε να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Χαρακόπουλος ήταν ένας από τους δυο βουλευτές που παρενέβησαν στη συζήτηση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η εκλογή Ακιντζί στην τουρκοκυπριακή κοινότητα δημιούργησε προσδοκίες για την επίλυση του Κυπριακού, ωστόσο σήμερα όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στην Άγκυρα. Οι τουρκικές απαιτήσεις για διατήρηση του κατοχικού στρατού και των αναχρονιστικών εγγυήσεων συνιστούν τροχοπέδη για την επίλυση του προβλήματος».

Τα μέλη της ΔΣΟ είχαν συνάντηση επίσης με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη ο οποίος τα ενημέρωσε σχετικά με τις τριμερείς συνεργασίες που προωθούν Κύπρος και Ελλάδα με χώρες της περιοχής, καθώς και για την πρωτοβουλία της Βουλής των Αντιπροσώπων για εγκαθίδρυση στην Κύπρο ενός Κέντρου Συνεργασίας Μέσης Ανατολής.

Με την ευκαιρία των εργασιών της ΔΣΟ στην Κύπρο εγκαινιάσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ έκθεση έργων αγιογραφίας, με θέμα «Η Ανάσταση του Ιησού», στην Πινακοθήκη του «Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄».