- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ρένα: Κάνουν γυμναστική και εκδηλώσεις στον διάδρομο του σχολείου!

Πάνω από 300 μικροί μαθητές στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισαςαναγκάζονται, όταν ο καιρός δεν είναι καλός,να κάνουν γυμναστική στον …διάδρομο του σχολείου, καθώς δεν υπάρχεικλειστό γυμναστήριο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις –γίνονται κι αυτές στον διάδρομο.

Ο Σύλλογος Γονέων και η Διεύθυνση του Σχολείου έχουν επανειλημμένα θέσει το θέμα υπόψη της απερχόμενης δημοτικής αρχής –και σε γραπτό υπόμνημά τους τον Σεπτέμβριο του 2017- αλλά, όπως καταγγέλλουν, όχι μόνον δεν έχουν λάβει καμία απάντηση, δεν έχει έρθει κανείς από το Δήμο Λαρισαίων για να δει τι συμβαίνει.

Η υποψήφια δήμαρχος, Ρένα Καραλαριώτου, επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο και ενημερώθηκε από τους δασκάλους και τη διεύθυνση για το πρόβλημα.Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται και δύο νηπιαγωγεία, το 18ο και το 38ο, με τα μικρά παιδιά να κάνουν μάθημα σε πολύ μικρές αίθουσες, εντελώς ακατάλληλες για τις ανάγκες των νηπίων, όπως καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων.

«Επί 4,5 χρόνια η απερχόμενη δημοτική αρχή Καλογιάννη δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τα προβλήματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου και των συστεγαζόμενων Νηπιαγωγείων, παρότι έχει δεχθεί επανειλημμένα -και γραπτώς- τα αιτήματα των γονέων και δασκάλων. Επιλέγει να αδιαφορεί», επισήμανε η κ.Καραλαριώτου.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση, τόσο για το αίτημα κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου για το 1ο Δημοτικό Σχολείο, όσο και για το αίτημα των Νηπιαγωγείων να βρεθούν οι κατάλληλοι διδακτικοί χώροι για τους μικρότερους μαθητές. Είμαστε αποφασισμένοι, ως η νέα δημοτική αρχή, να δώσουμε προτεραιότηταστο συγκεκριμένο ζήτημα», κατέληξε η υποψήφια δήμαρχος.

Μαζί με την κ.Καραλαριώτου ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», ΑντώνηςΠράπας, Σοφία Ζαχαρή, Κωνσταντίνος Βλαχούλης και ο δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, Βασίλης Παπαδημητρίου.