- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Πρόγραμμα Erasmus του 6ου ΕΠΑ.Λ ΛΑΡΙΣΑΣ

Από την αναχώρηση μαθητών και καθηγητών του 6ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ ΛΑΡΙΣΑΣ, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος κινητικότητας ERASMUS +

Την Κυριακή 31 Μαρτίου  2019 αναχώρησε από τη Λάρισα , για τη Σικελία,   η παιδαγωγική ομάδα  ERASMUS του 6ου  ΕΠΑ.Λ. Λάρισας,  η οποία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  υλοποιεί το εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας, με τίτλο  «Τεχνολογία Θερμοκηπίων»  με  ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης: 2018-1-EL01-KA102-046766, τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Erasmus+ 2018. Το σχέδιο κινητικότητας έχει διάρκεια 16 ημέρες και ο φορέας υποδοχής είναι ο μη  Κυβερνητικός Οργανισμός ASSOCIAZIONE ARTISTICA CULTURALE A ROCCA. Η κατάρτιση θα λάβει χώρα στην Ιταλία και ειδικότερα στην πόλη Barcellona Pozzo di Gotto της Σικελίας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Στο σχέδιο κινητικότητας συμμετέχουν :

12 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί.  Οι μαθητές φοιτούν στους τομείς: 1. Γεωπονίας  Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής,  2. Ηλεκτρολογίας και Αυτοματισμού, και 3.  Μηχανολογίας.

Το πρόγραμμα κινητικότητας περιλαμβάνει κατάρτιση σεμιναριακού τύπου,  επισκέψεις μελέτης σε επιλεγμένες θερμοκηπιακές μονάδες, σε μονάδες παραγωγής βιοδυναμικών αγροτικών προϊόντων, και μονάδες παραγωγής τροφίμων γενικότερα. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα  όπου η κάθε ειδικότητα θα καταρτιστεί στο αντίστοιχο αντικείμενο όσον αφορά την Τεχνολογία των θερμοκηπίων. Οι μαθητές πέραν του εκπαιδευτικού μέρους της δράσης, έρχονται σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Ιταλίας  μέσω των πολιτιστικών επισκέψεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, και  παράλληλα, αναπτύσσουν  κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες. Οι καταρτιζόμενοι  θα αποκτήσουν  εμπειρίες και γνώσεις, εφοδιάζοντας το γνωστικό τους  υπόβαθρο και τις δεξιότητες τους, για τη μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία. Τα  αποτελέσματα της δράσης  θα παρουσιαστούν στην τοπική κοινωνία σε ημερίδα διάχυσης που θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή των μαθητών.

 

Ο Δ/ΝΤΗΣ  ΤΟΥ 6ΟΥ ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ